תזונה טבעית זה משמין?

רוב האנשים יעדיפו לאכול סנדוויץ' עם פרוסה אחת של גבינה צהובה ללא כל ממרח

מאשר לאכול חצי אבוקדו גדול עם כפית, והסיבה ברורה :

"אבוקדו? זה נורא משמין"

הבחירה הזו נובעת מאי ידיעה של העובדות המאוד בסיסיות ופשוטות באות:

  • אבוקדו תורם לתחושת שובע ונטרול חשקים תזונתיים (ואגב, גם להעלאת מצב הרוח).
  • אבוקדו מכיל שומן בלתי רווי והוא שומן בריא, שומן מהטבע.

אז למה רוב האנשים לא ירשו לעצמם לאכול חופן שקדים כי זה משמין ולא יחשבו פעמיים אם לאכול רוגעלך??

ושוב הסיבה ברורה:
יש איזו אמת רווחת שהמזונות האלה (אגוזים וגרעינים/ שמן זית/ אבוקדו/ שמן קוקוס..) הם משמינים ויש לצרוך מהם במתינות רבה ביותר.
אכן, זוהי אמת. אך יש להבדיל אותם מכל שאר המזונות שאולי מכילים רמת שומנים פחותה או שווה להם ומביאים איתם שלל חסרונות אחרים: עודף סוכר, חומרים משמרים, שובע רגעי ועוד רבים מהתופעות שנוכחות במרבית המזון שבשגרת חיינו.
לדוגמה-
אדם שיצרוך באותו יום: קפה עם כפית סוכר אחת מחוקה, מאפה בוקר קטן, קוביית שוקולד, שליש אבוקדו , סלט גדול עם מעט מאוד רוטב מיונז, 2 קרקרים קטנים מחיטה מלאה, ירקות חתוכים עם טחינה ושייק פירות קטן –
הוא אדם שאם נפרק כל אחד מהמזונות שאכל הם כשלעצמם "נראים" מאוד ממוננים, ומרגישים במהלך היום כאילו " מה כבר אכלתי?" אבל למעשה כל אחד מהמזונות האלה מבלבל את גופנו ומנסה למשוך אותו למקום שלו (במטען השלילי שלו): הקפאין ימריץ אותנו לזמן קצר (עד הקפה של הצהריים, אם לא לפני), הקמח הלבן במאפה הבוקר יגביר את התיאבון שלנו להמשך היום, הסוכר מהשוקולד יעלה את ערכי הסוכר שלנו בגוף על מנת לתחזק את השפעת המאפה (המכיל סוכר גם הוא) והסוכר מהקפה,  ובין כולם מתחבא האבוקדו שכבר הופך להיות דיי חסר משמעות בערכיו התזונתיים החיובים לבין כל שאר הגורמים הפחות בריאים והיותר מטלטלים עבור הגוף שלנו, וכמובן שהשומן הבריא שלו כבר הופך להיות תוספת דיי משמינה לכל שאר המזונות של אותו היום.

שומנים מהטבע הם חשובים לנו ואל לנו לוותר עליהם,
החוכמה היא להפוך אותם לדומיננטיים:
אגוזים, זרעים, שמן קוקוס, אבוקדו- הם רק חלק קטן ממגוון הדוגמאות למזונות שומניים שכדאי להביא לקדמת הבמה התזונתית שלכם. מרגע שהם יהפכו להיות העיקר ולא "חלק מ" תוכלו להפוך אותם למוצרים מרתקים בפני עצמם: ממרחי אגוזים וקטניות, "מיונז" מהצומח, תבשיל מתובל בשמן קוקוס (שמן בעל אין ספור איכויות תזונתיות) וכדומה….
הסוד הוא באיזון,
קוביית שוקולד מדי פעם "כשמתחשק" לכם, מאפה בוקר קטן, קפה ודומיהם– כשנצרכים אחת לתקופה ארוכה , הגוף שלנו לא מתרכז בהם ונותן להם לחלוף על סדר יומו התזונתי הבריא, הוא לא סופג את תופעות הלוואי בעלות המטען השלישי שיש במזונות מסוג זה.
כשתבנו אורח חיים תזונתי שרווי בעושר של מזונות מהטבע, תבחינו לאט לאט שהצורך בג'אנק פוד הולך ופוחת ואפילו חגיגת יומולדת במשרד שלרוב הייתם חייבים לטעום ממנה משהו- הופכת להיות אירוע שאתם מסתכלים עליו בעיניים בוחנות ובעיקר בעיניים בוחרות.

תנו את הקרדיט לגופכם,
נקו אותו מהמזונות שמטלטלים אותו ותנו לו את האופציה לבחור,
הוא יודו לכם על זה ויעזור לכם בעתיד למנן ולבחור נכון.

רוצים שנסייע לכם לעשות זאת? דברו איתנו, יחד נעבור תהליך הדרגתי ונעים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>