אורז ירוקים

מה צריך?

כוס וחצי אורז שחור מעורבב עם אורז פרא
ראש ברוקולי חתוך לקוביות
כוס טבעות כרישה
חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה
כוס שעועית ירוקה או אפונה הולנדית (חתוך גס)
קורט שמיר מיובש
קורט פטרוזיליה מיובשת
חופן אצות וואקאמה
מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחור גרוס
שמן קוקוס
מים

איך מכינים?

1.קולים את הירקות במעט שמן קוקוס בסיר רחב ידיים, עד להזהבה.
2.מוסיפים את האורז ומערבבים את כל החומרים. ממשיכים בקלייה מספר דקות נוספות.
3.מעבירים ללהבה קטנה-בינונית ומוסיפים לסיר- מים ,בגובה שמכסה את תכולת הסיר . מכסים בנייר מגבת ומעליו מכסה תואם.
4.מבשלים בסיר מכוסה כ-40 דקות. מותר לפתוח ולטעום מדי פעם , לתקן תיבול או להוריד מהאש אם המרקם כבר נגיס. שימו לב- אורז שחור/פרא שונה במרקם שלו מאורז לבן, הוא יותר סיבי וקשיח בנגיסה שלו.
5.במידה ומוכן, מורידים מהאש ומשאירים להתקרר בסיר ללא מכסה.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

אורז שחור הוא מזון על  משום שהוא עשיר בברזל והוא מכיל גבוהה של סיבים תזונתיים. באופן כללי, אורז מלא הוא האורז האמיתי- הוא מהווה את החלק הבריא ביותר שבגרגיר לעומת האורז הלבן שדל משמעותית בויטמינים ומינרלים.
בין אם תבחרו לצרוך אורז שחור או פרא או את שניהם- לכל הפחות, עברו לאורז מלא- הוא החלופה הטבעית והבלתי מהונדסת לאורז. השוק היום רווי במבחר עשיר של סוגי אורז מלא: אדום, עגול , ארוך ועוד.

דגשים חשובים

מנה זו היא מנה מצוינת לתוכנית ניקוי רעלים (המבוססת על אורז), תוכלו להסיר ממנה את הקטניות (שעועית/אפונה) ואת המלח והיא מנה טעימה ויצירתית לימי הניקוי.

facebook print
IMG_3487 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>