ג'ל צ'יה מתכון בסיסי

מה צריך?

1/3 כוס צ'יה שחורה אורגנית
2 כוסות מים
כפית סילאן

איך מכינים?

1. מערבבים את כל החומרים.
2. ממתינים כמה דקות ואז מערבבים שוב לתערובת חלקה ונטולת גושים. לצ'יה יש נטייה להידבק. אפשר להפריד את הגרגרים עם האצבעות.
3. מכניסים למקרר ללילה.
4. מוציאים מהמקרר בבוקר ומערבבים שוב, הג'ל מוכן!

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

זרעי הצ'יה מכפילים את גודלם פי כמה וכמה בתוספת לנוזלים והם בעלי טקסטורה כייפית. הג'ל מהווה ארוחת משביעה, בייחוד בתוספת לפירות , אגוזים וזיגוג מתקתק  לקינוח, כמו במתכון זה.
הצ'יה עשירה באומגה 3 , כתחליף מצוין לדגים ובנוסף היא לא כוללת כספית כפי שיש למצוא באומגה 3 מהחי.

דגשים חשובים

  • ג'ל צ'יה מהווה ארוחת בוקר או ארוחת ביניים נפלאות, בשני המקרים תוכלו לקחת ג'ל זה בתוספת לפירות וחלב צמחי לדרך בצנצנת סגורה, ולאכול מתי שתרצו.
  • הג'ל נשמר במקרר עד 8 ימים בקופסא סגורה היטב. כדאי לשמור אותו במצב בסיסי (ללא תוספות חלב ,פירות וכדומה) ולהכין מנה אישית טרייה עם תוספות בכל פעם ולא לשמור מנה מוכנה במקרר.

ניסיתם את המתכון והתקבל ג'ל אחיד וקפיצי? כנסו למתכון שלנו לג'ל צ'יה ופירות כדי להפוך אותו לקינוח מתוק ומעניין.

facebook print
IMG_1879

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>