חלב שקדים צמחי

מה צריך?

כוס שקדים מושרים במים -ללילה
3 כוסות מים
תמר מג'הול אחד גדול

אביזרים
חיתול בד
קערה גדולה
בלנדר
כד עם פקק מעוקר היטב.

איך מכינים?

1.מסננים את השקדים ומכניסים לבלנדר.
2.מוסיפים את כמות המים הרצויה ואת התמר (מגולען) ומערבלים היטב.
3.שימו לב! עניין הערבול הוא מהותי ביותר ותלוי מאוד בעוצמת הבלנדר. לבלנדרים חזקים במיוחד יספיקו אפילו מספר שניות, לאחרים ידרשו 1-2 דקות. תדעו לזהות מהו הזמן המדויק כשתבחינו בתהליך העירבול שהבלנדר גרס את כל החתיכות הגדולות אבל נותרו המון פירורים או חתיכות ממש קטנות, זה השלב להפסיק את פעולתו.
4.פירסו את בד החיתול מעל הקערה ושיפכו לתוכו את התערובת ישירות מהבלנדר בעדינות תוך תשומת לב שלא ישפך מחוץ לחיתול והקערה.
5.לאחר מכן, הדקו וסגרו את החיתול והגירו את נוזל החלב הצמחי לתוך הקערה. תהליך ערבול נכון אמור להשאיר לכם ביד כדור (בערך בגודל אגרוף) של שאריות שקדים.
6.העבירו את נוזל החלב לכד מעוקר היטב (קישור למדריך לעיקור צנצנות וכדים) והכניסו למקרר.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

חלב צמחי מצוין לציבור טבעוני או אלרגי ללקטוז ומעבר לכך הוא טעים, קל לעיכול ובריא ביותר.
תוכלו לעבור לחלב מסוג זה באופן קבוע ולצרוך חלב שהוא תמיד טרי וזול, לעומת החלב התעשייתי לסוגיו.

דגשים חשובים

  • תהליך הפקת חלב צמחי תמיד משאיר אותנו עם השאלה מה לעשות עם שאריות האגוזים שהגירו מהם את כל הנוזלים, התשובה היא : קינוחים. להלן מתכון לעוגיות : (קישור למתכון עוגיות).
  • היחס לחלב צמחי הוא 1:3 של מים ואגוז מכל מיני סוגים, אתם מוזמנים להגדיל או להקטין את הכמויות וכן לערבב סוגי אגוזים שונים. ניתן גם להחליף את התמרים בסילאן או אפילו בננה (לקבלת חלב בטעמים), החלב הצמחי בצורתו הטרייה תשמר בכד מעוקר היטב כ:4 ימים.
  • חשוב לשמור על סטריליות בכל הנוגע לצריכת החלב הצמחי הטרי . כאשר אתם צורכים חלב זה,פשוט שפכו אותו לכלי חיצוני ודאגו שלא להכניס כלים לא סטריליים לתוך הכד המעוקר או הפקק- זה יפגום בחומציות של החלב ויקצר את חייו משמעותית. כמו כן , דאגו לשמור את החלב במקרר ולא להשאירו זמן רב מדי בטמפרטורת החדר.
facebook print
IMG_3945 (Copy)
IMG_3905 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>