טחינה תוצרת בית משומשום

 

לאחר שתנסו את המתכון הזה, בהבטחה , לא תרצו לקנות טחינה בקופסא יותר הביתה

מה צריך?

1 כוס שומשום אורגני
1/3 כוס מים
מיץ מלימון שלם בינוני
2 כפות שמן זית
2 שיני שום בינוניות
כפית כמון
כפית פטרוזיליה מיובשת
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

1.הכניסו את כל החומרים למעבד מזון ורק חצי מכמות המים. לאחר ערבול לתערובת חלקה, הוסיפו את שארית המים, לפי מידת הסמיכות שאתם אוהבים.
2.תקנו תיבול והוסיפי עוד מים או לימון לפי טעמכם.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

טחינה משומשום היא הצורה הכי טבעית והגיונית לצרוך מזונות מהמקור הטבעי שלהם.
למרות שטחינה היא מזון בריא ולרוב נטול חומרים משומרים, תוכלו לשים לב שהתאריך תפוגה של הטחינות היום (בסופרים) הוא רחוק ולכן אינו טרי כמו טחינה שנעשית במקום משומשום.
תהליך הכנת טחינת משומשום הוא מהיר ופשוט ולכן חוסך בזמן במטבח. מעבר לכך הוא מוזיל משמעותית את עלות המזון (שומשום מצרך זול) ומקרב אותנו לתזונה טבעית אמיתית.

דגשים חשובים

  • חשוב לציין , מתכון לטחינה זו יישמר במקרר עד 5 ימים בלבד. טחינה טבעית יש לצרוך באופן מיידי ולהכין לפי צריכה, הנ"ל גם מבטיח שנצרוך חומרי גלם טריים ולא קופסאות עם תאריך תפוגה רחוק ששוהות חודשים רבים במקרר.
  • תוכלו לגוון את הטחינה שלכם ולשנות את צבעה עם מגוון תוספות מעניינות: טחינה ירוקה בתוספת עלים ירוקים, טחינה אדומה בתוספת עגבניות מיובשות וטימין ואפילו טחינה סגולה בתוספת סלק
facebook print
IMG_1690 (Copy)
IMG_1621 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

    • noamAdmin

      היי אורית,
      טעם הטחינה האמיתית, הוא טעם נרכש ומעט שונה מהטחינה המוכרת לנו,
      שעוברת עיבוד והתרגלנו לטעם שלה.
      הצעתי אליך, נסי את המתכון ראשית באופן שרשום מעלה,
      אם יחסר לך התיבול, תמיד תוכלי להוסיף.
      בהצלחה!

      ימים של טבע,
      סיון נועם שדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>