סלט אצות ,באק צ'וי ומלפפון

מה צריך?

ראש באק צ'וי קטן
2 כפות אצות וואקאמה מיובשות
2 מלפפונים
כף גרגרי שומשום
2 כפות רוטב מיסו וסילאן

איך מכינים?

1.שוטפים את ה-באק צ'וי היטב : בין העלים ומצדדיו, אך לא מפרקים אותו. מבשלים ל-10 דק' במים חמים ומוציאים מהסיר כאשר הוא אינו בשל סופית , לאחר מכן : מסננים ומפרקים לעלים.
2.משרים את האצות במים ל-15 דקות. לאחר מכן מסננים מהמים וסוחטים היטב.
3.חותכים את המלפפונים לגפרורים עבים.
4.מערבבים את כל החומרים יחד עם הרוטב ומפזרים מעל את השומשום.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

  • זוהי מנה ראשונה בריאה , מעניינת וטעימה.
  • המרכיב העיקרי למנה זו הן : אצות הוואקאמה , אלה אצות שימושיות ביותר שיעשירו כל מנה שתוסיפו אותם אליה, הן עשירות בברזל, מסייעות לניקוי רעלים ומסייעות לחילוף חומרים תקין של גופנו.

דגשים חשובים

  • גוונו והגדילו את השימוש באצות במטבחכם, הן יטיבו עם כל סלט או תבשיל ואפילו כיף לנשנש אותן סתם ככה.
  • למשקיענים שבניכם, קלו לכמה דקות את השומשום בתנור ע"ג נייר אפייה (ללא שמן), זה יוסיף טקסטורה וטעם כייפים למנה זו.
facebook print
IMG_3688

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>