סלט פאקוס קייצי

מה צריך?

2 פאקוסים גדולים
1/3 שמנת קשיו
צרור עלי מנגולד/ עלי בייבי/ או כל עלה אחר שעדין בטעמו
1/2 צרור שמיר טרי
1 פלפל אדום חריף קטן
שמן זית
קורט מלח הימלאיה ורוד
חצי לימון

איך מכינים?

1.חותכים את הפאקוס לפרוסות גדולות בעובי של כס"מ.
2.בוצעים את העלים באופן ידני ומערבבים עם הפאקוס.
3.מפזרים את השמנת , המלח ומעט לימון סחוט מעל ומערבבים שוב.
4.קוצצים יחסית גס את השמיר ומפזרים מעל עם מעט שמן זית ופלפל חריף קצוץ   דק-דק.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

להכיר ירקות חדשים זה כיף! פאקוס הוא אורח שמגיע לממש מעט זמן למחוזותינו, והוא כל מה שדמיינתם מהמלפפון שלכם ועוד.
הפאקוס הוא סוג של קישוא שניתן גם להכניס לאפייה או אפילו לצלות- הוא מעין הכלאה של קישוא ומללפון ולוקח את הטוב שבשני העולמות. תוכלו להכין ממנו עוד מגוון גדול של מנות חמות או קרות.

דגשים חשובים

  • מנה זו יכולה להתאים לתוכנית ניקוי רעלים (מבוסס אורז) אם תסירו את הפלפל החריף ותחליפו את התיבול בתיבול של שמן זית ולימון בלבד. הנ"ל לא יפגום בטעמו הייחודי של סלט זה.
  • מומלץ ללוות מנה זו בשילוב שתיית DETOX WATER.
  • שימו לב לשטוף היטב את הפאקוס או לקלף את הקליפה שלו שהיא יחסית קטיפתית ושעירה אם זה לא לטעמכם.
  • בבחירת פאקוס אצל ירקן או חקלאי: השתדלו לבחור פאקוס בגודל קטן או בינוני , לגדולים מביניהם טעם יחסית מריר. הקפידו למצוא פאקוס עם כמה שפחות פגמים ע"ג הקליפה ושהיו קשים ככל האפשר- בחירה זו תבטיח פאקוס טעים , מתוק וטרי.
  • רוצים לדעת עוד מידע לגבי ירק הפאקוס? לחצו כאן.

facebook print
IMG_2041 (Copy)
IMG_2031 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>