עוגת שלוש שכבות RAW

הכמויות מיועדות לרינג בקוטר 12 ס"מ (קינוח אישי)

מה צריך?

לשכבה תחתונה -תחתית "ביסקוויט"
3/4 כוס שקדים קלופים ומושרים
4 תמרי מג'הול
כף שמן קוקוס מוקשה

לשכבה האמצעית- מוס פטל
3-4 יח' גדולות של פטל אמיתי (ניתן להחליף בדובדבנים או כל פרי יער אחר)
1/2 כוס קשיו מושרה
3/4 כף שמן קוקוס מוקשה
מיץ מרבע לימון

לשכבה העליונה-מוס לימון
1/2 כוס קשיו מושרה
מיץ מחצי לימון
כף שטוחה גרדת לימון
3/4 כף שמן קוקוס

אביזרים
מעבד מזון/בלנדר שטוחן אגוזים
רינג מתכת
כף
ניילון נצמד
צלחת שטוחה

לפני שמתחילים

  • עוגות לא אפויות פועלות על כללים מאוד פשוטים,
    ראשית אלה עוגות שעדיף להחזיק בהקפאה בכל רגע נתון, ולחתוך לפי הצורך.
  • חומרי הגלם מיועדים למצב שהפשרתם מחוץ להקפאה לא דורשת מעל 10-15 דקות וניתן לאכול.
  • לא כדאי לשמור עוגה כזו במקרר או חלילה בחוץ לזמן רב. חישבו על זה כעוגת גלידה לצורך העניין.

איך מכינים?

1. ראשית יש להכין צלחת שטוחה מנוילנת היטב בניילון נצמד. והן את הרינג לשמן היטב.

2.יש להכין שכבה אחר שכבה מהתחתונה לעליונה.
שיטת ההכנה זהה לכל השכבות:
א.מערבלים את כל החומרים יחד לתערובת חלקה ללא גושים .
ב.משטיחים לשכבה אחידה בגובהה ברינג בעזרת כף.
ג.מקפיאים.
ד.חוזרים על הפעולה בשכבה נוספת.
השכבה התחתונה היא קראסט (כמו תחתית של קיש) ולאחר שתערבלו את החומרים תקבלו משחה קשה שניתן לעבד בקלות. שתי השכבות האחרות הם במרקם של מעין מוס.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

עוגת RAW היא אופציה שאין שניה לה – לא בטעמה ולא בערכה התזונתי.
מעטים האנשים שלא יאהבו עוגה זו והיא מתאימה לאנשים טבעוניים, צליאקים וסוכרתיים ואפילו לאנשים שלא אוכלים פחמימות. מעבר לזה היא מבוססת אך ורק על שמנים בריאים ביותר מהצומח, אין בה מזונות מעובדים ובעיקר- היא מספקת מאוד בטעמה כשפרוסה אחת תספיק לכם ממנה ולא תמצאו את עצמכם מיישרים את הקצוות שלה.

דגשים חשובים

  • כמויות הנ"ל מותאמות למנה אישית של רינג בקוטר 12 ס"מ. אתם יכולים להכפיל את הכמויות בהתאם לתבנית עוגה שתבחרו. אל דאגה אם תטעו בחישוב. תמיד תוכלו להוסיף עוד חומרי גלם למערבל בזמן אמת ולהתאים את הכמות לקוטר התבנית.
  • חשוב לציין כי יש להמתין להקפאה מוחלטת בין שכבה לשכבה, אחרת השכבות עלולות להתערבב.
  • ניתן לקשט את העוגה בפירות או בשבבי קקאו נא, או אפילו בפרחים.
  • ניתן ומומלץ להכין את גרסת העוגה הזו גם בכוסיות אירוח של מנות אישיות.
  • יש לאחסן את העוגה כאשר היא מנוילנת מצדדיה ומלמעלה. במידה וחתכתם אותה , דאגו לאחסן אותה בקופסא סגורה. העוגה תשמר עד שבועיים במקפיא. אבל תחוסל הרבה לפני…
facebook print
IMG_1867 (Copy)
IMG_1847 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. אפרת

    הכנתי את העוגה לשבת ויצא נהדר!!!
    גם המראה, גם הטעם והכי חשוב- הילדים אהבו מאוד… עם השכבה התחתונה קצת הסתבכתי כיוון שזה לא נטחן לי כל-כך טוב (ניסיתי גם בבלנדר וגם במעבד מזון ובשניהם לא הגעתי לתוצאה הרצויה…)
    מדהים מה שאפשר לעשות עם חומרי גלם כ"כ בסיסיים ומעטים…
    תודה!

    • noamAdmin

      היי אפרת,
      מעולה!! נהדר לשמוע שיצא טעים וגם יפה:)
      בנוגע לתחתית,
      האחד- התחתית אמורה להיות קראנצ'ית יחסית ולא חלקה לחלוטין,
      העיקר לדחוס אותה היטב לתוך התבנית ולהקפיא סופית לפני השכבה הבאה.
      שנית- אם תרצי בכ"ז מרקם חלק יותר, תמיד תוכלי ללוש בידיים, אחרי שטחנת את השקדים בנפרד
      למרקם כמעט קמחי. גם קמח שקדים יעבוד פה מצוין!
      ואכן כן, זו עוגה פשוטה והעיקר, פרוסה אחת מאוד מספקת:)
      שנה טובה!
      סיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>