שמנת קשיו קטיפתית

מה צריך?

כוס קשיו אורגני מושרה כ-4 שעות
מיץ מלימון בינוני
מים
2-3 שיני שום
כף וחצי שמן זית
קורט מלח הילמלאיה ורוד
קורט פלפל לבן
קורט סומק

אביזרים
מעבד מזון / בלנדר (גם בלנדר פשוט יצליח)

איך מכינים?

1.שמים את כל החומרים בבלנדר מלבד המים.
2.ממלאים מים עד גובה הקשיו וטוחנים היטב עד קבלת תערובת אחידה , חלקה וקטיפתית.
3.ניתן לשנות את מידת הסמיכות/ מימיות ע"י הוספה/ הפחתה של מים המעורבבים עם הקשיו.
4.מתקנים תיבול ומגישים.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

קשיו הוא החלב של המטבח הטבעי. הוא שומן בריא מהצומח ומתאים לאלרגים ללקטוז ו/או לטבעונים. הוא קל לעיכול ולא מכביד כמו שמנת מן החי. אין לו תופעות לוואי והוא מרוכז בשמנתיות שבו , כלומר: אין צורך להשתמש בהרבה ממנו כדי להגיע לתערובת/ ממרח שמנתיים , סמיכים ועשירים.

דגשים חשובים

  • שמנת קשיו ניתן להקפאה ונשמרת במקפיא עד 3 שבועות. במקרר: שמנת קשיו תשמר עד 8 ימים.
  • שמנת זו היא תערובת בסיס מצוינת ל: שייקים של פירות וירקות , תבשילי קדרה, פשטידות ואפילו כרוטב לסלט – בימים שאין לכם חשק להכין או שאזלו לכם חומרי הגלם. לכן תוכלו להכין כמות גדולה ולאחסן בקרחוניות או קופסאות גדולות בפריזר לימים בהם חסר לכם תיבול או הסמכה כלשהי- פשוט תוכלו לזרוק כמה קוביות של שמנת לבישול או להמתין להפשרה ולערבב באופן קר.
  • זהו תיבול נהדר לאטריות מוקפצות, פסטות ואפילו כממרח בסנדוויץ' אם תפשירו אותו היטב לפני המריחה.
  • שמנת זו היא גם בסיס נהדר למוס לעוגות RAW, כשתוסיפו לה שמן קוקוס, הוא יקשיח את המוס בהקפאה ותוכלו לקבל מעין גבינת שמנת לעוגה בטעמים מגוונים כמו פטל , לימון או שוקולד. תוכלו לראות זאת במתכון לעוגה זו.
facebook print
IMG_1612 (Copy)
IMG_1609 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>