מה זה?
כולכם מכירים אותו… אך בצורתו המאוד רחוקה מאיך שהוא גדל ונראה בטבע. לרוב תכירו אותו כאבקה שצבעה ירוק זית כהה, בשקית עם שומשום (לא ברור למה) ולרוב גם הוסיפו לו מלח, תתפלאו לקרוא זאת על אריזת התבלינים. כל חקלאי שמביא לכם זעתר יקרא לו : "אזוב" , זה השם החקלאי .
הידעתם? האזוב הוא אחד הצמחים החשובים ברפואה, הוא מסייע לטיפול במגוון מחלות החל מכאבי בטן והצטננות ועד יובש ותופעות אלרגיות על העור.
מתי גדל?
עונת הפריחה נעה בין אביב וקיץ : מאי עד ספטמבר.
איך נזהה אותו?
ראשית אנחנו ממליצים לשתול אזוב באדנית (ניתן לקנות עציץ במשתלות, מאוד קל לגידול- בואו ללמוד איך), לייבש את ענפיו ולהפוך אותו לתערובת משלכם בתוספת לשאר תבלינים.
במידה ואתם לא עושים זאת, תוכלו להתחיל מלקנות זעתר טרי בלבד! במידה ואין ידכם משגת, לכל הפחות -גשו לחנויות תבלינים איכותיות שיחזיקו תבלין זעתר מיובש אמיתי וללא כל תוספות: תוכלו לזהות אותו לפי ריחו העשיר יותר וצבעו העמוק במיוחד. ושימו לב- הוא לא מגיע עם שומשום. במידה ואתם בכ"ז קונים בשקית מוכנה, הקדישו עוד דקה וקראו את תווית הסימון התזונתי. קנו זעתר שלא כולל תוספות כמו מלח וחומרי טעם והתפחה.
איך מכניסים אותו לשיגרה?
עלי הזעתר יכולים להחליף ולהוות שינוי מרענן לעלי הרוזמרין שאתם נוהגים אולי לזרות ע"ג הירקות שלכם בתנור (זעתר מאוד אוהב שמן זית). מעבר לזה , זעתר הוא כאמור תוספת מעולה לסלט שיכולה לסייע לכם להיגמל מכל רוטב לסלט- החזיקו קופסת זעתר במגירה במשרד ותראו איך כולם יבקשו מכם קצת ולאט לאט הרוטב על השולחן יידחק הצידה, לזעתר האמיתי טעם דומיננטי שמקפיץ טעמים אחרים במנה והן מוסיף עסיסיות רבה לירקות בכל מצב צבירה.
אם אתם לא מעוניינים בעלי זעתר טרי- תוכלו תמיד לייבשם ולטחון אותם לאבקה במטחנת תבלינים, כך תוכלו להכין תבלין עם מלח הימלאיה ושומשום בדיוק שהתרגלנו כולנו.
לטבע אין גבול,
אין גבול לסקרנות,
גלו מחדש את המזונות שלכם.
כתיבת תגובה