מה צריך?
כוס וחצי חומוס מונבט
1/3 כוס שומשום אורגני
מיץ מלימון גדול
כמון בנדיבות
פלפל שחור גרוס
מלח הימלאיה ורוד
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית סומק
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת
2 כפות שמן זית
שום טרי (סגול)
מים
איך מכינים?
1.מערבבים במעבד את כל החומרים מלבד המים.
2.מוסיפים מים בהדרגה וטוחנים במעבד מזון.
3.ממשיכים בטחינה עד לקבלת טקסטורה של חומוס, יחסית משחתית ויציבה.
4.טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
5.מזליפים מעל שמן זית איכותי , שום טרי (סגול) מגורר, מלח ולימון טרי- מגישים.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
חומוס RAW הוא חומוס חי. זהו חומוס שמעט שונה בטעמו מהחומוס המבושל, זהו חומוס של טעמים דומיננטים של נבטים ותבלינים. לחומוס זה יש טעם עמוק יותר, לעיתים זהו טעם נרכש. ילדים פחות יאהבו אותו, אך אם תערבבו אותו עם חומוס רגיל , הוא יהווה הצלחה גם עבור ילדים.
תוכלו להתחיל בהתחלה עם יחסים של 60% חומוס מבושל ו-40% חומוס שאינו מבושל ולאט לאט להפוך את היחסים, עד למעבר לחומוס RAW בלבד.
היתרונות התזונתיים של חומוס חי לעומת חומוס רגיל הם רבים: ראשית, חומוס מונבט חי שומר בתוכו את כל הויטמינים והמינרלים שיש בקטנייה ונוטים להיאבד בבישול ארוך , מעבר לזה- קטניה מונבטת היא הצורה הבריאה ביותר לסייע לגוף בעיכול קטניות באופן קל וללא תופעות לוואי גופניות.
דגשים חשובים
- חשוב מאוד! שימו לב לתנאי ההנבטה:
בתנאי מזג אויר חמים במיוחד לחומוס יש נטייה להתסיס את עצמו ולפגום בטעם, יש לשים לב ולהכין את הממרח ישר שמבצבץ נבט קטן של בערך חצי ס"מ אורך. אם נוצר ריח מוזר מהחומוס ואתם שוטפים אותו והריח נשאר , כנראה שפספסתם את המועד (ותאלצו להיפרד מהחומוס) , ולכן שימו לב לנושא זה. - הכינו חומוס RAW בטעמים שונים :
חומוס ירוק- בתוספות עלים ירוקים כמו קייל, פטרזוליה, שמיר ועוד,
חומוס אדום -תוספת עגבניות מיובשות ופלפלים קלויים,
חומוס סגול-בתוספת סלק מגורר (אין צורך לבשל) – מומלץ לנסות שילוב זה: סלק עשיר במגנזיום שמסייע להעלאת מצב הרוח וחומוס מכיל ויטמין b6 שמסייע לו להיספג בגוף, זה שילוב מומלץ להעלאת מצב הרוח! - אל תשכחו לגוון את התבלינים בהתאם לשילובים השונים, עם הזמן תרכשו יכולות התאמת תבלינים לכל שילוב שתרצו.
כתיבת תגובה