חרדל אמיתי תוצרת בית

מה צריך?

1/4 זרעי חרדל  –מושרים במים ל4 שעות
1/4 כוס חומץ תפוחים
4 כפות שמן זית
קורט זרעי שומר
קורט זרעי כוסברה
קורט מלח הימלאיה ורוד
קוביית שורש כורכום מיובש (ניתן להחליף ב1/2 כפית אבקה)
8 כפות סילאן טבעי
עלה דפנה / רוזמרין / מרווה מיובשים

אביזרים
מעבד מזון חזק

איך מכינים?

1.מסננים היטב ומייבשים קלות את זרעי החרדל מהמים.
2.מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה ויחסית יציבה.
3.טועמים ומתקנים תיבול בהתאם למרכיבי המתכון.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

חרדל מקופסא הוא כ"כ פשוט ליישום בצורתו הטבעית. אין סיבה לצרוך חרדל בצורתו התעשייתית כאשר כל מרכיבי ממרח חרדל הם בהישג יד. רוב חומרי הגלם למתכון זה –ניתן למצוא בחנות תבלינים איכותית ו/או בחנות טבע.
טעמו של החרדל במתכון הוא טעם עמוק ואיכותי לעומת צורתו התעשייתית מפני שהוא אינו מכיל מווסתי חומציות וחומרים משמרים למיניהם.

לכשתטעמו אותו לראשונה, תחושו בהבדל כבר בביס הראשון.

דגשים חשובים

יש לאחסן את החרדל בצנצנת מעוקרת היטב .

תאריך פג תוקף של ממרח זה הוא ל: 5 ימים בתנאי קירור.

facebook print
IMG_3527 (Copy)
personal_3
IMG_3423 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. חן

    הכנתי, ויצא מר למות!
    הוספתי סילאן, הרבה. עוד חומץ, עוד שמן זית, אבל מר. מה עושים?

    • Sivan Noam Sade

      היי חן,
      מוזר…
      האם השרית את הגרגרים לפני כן כפי שמצוין במתכון?
      האם הכמויות היו לפי המתכון? והאם החרדל היה טחון למרקם אחיד וחלק?
      אשמח לשמוע :(

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>