רוטב מיסו וסילאן

מה צריך?

כף גדושה משחת מיסו בהיר / כהה טבעי
מיץ מלימון טרי גדול
כף גדושה סילאן טבעי
2 כפיות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

מערבבים היטב את כל החומרים בעזרת כפית
עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

מיסו הוא למעשה מעין מתססת טבעית העשויה מפולי סויה בשילוב עם מלח ים ושמרים.
למיסו יתרונות בריאותיים רבים: הוא מסייע להקלת פעולת העיכול, מאזן אנרגטית והיפנים טוענים כי הוא מאריך חיים. טעמו של המיסו הוא מלוח ולכן הוא מהווה חלופה מצוינת לרטבים ואפילו כתחליף לרוטב סויה המתועש.

דגשים חשובים

  • רוטב זה הוא רוטב מצוין לסלטים קרים ובעיקר לסלטים אסייאתיים. נסו אותו בשילוב סלט האצות והמלפפונים שלנו.
  • חשוב לשים לב לרשימת הרכיבים של מוצר המיסו, שימו לב כי הוא מכיל מלח ים טבעי , ורכיבת טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים ותוספות שאינכם מכירים.
    רוצים להתייעץ לגבי בחירת מוצר?
    דברו איתנו
facebook print

מתכונים נוספים

מה צריך?

2 כפות טחינה אמיתית
סלק בינוני מגורר בפומפייה קטנה וסחוט היטב
קוביית ג'ינג'ר מגורר
כף שמן זית
מיץ מרבע לימון
קורט סומק
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
קצח לקישוט
מים במידת הצורך

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל החומרים היטב בעזרת כף לתערובת אחידה.
  2. התערובת אמורה להיות בצורת ממרח. כדאי לתמרן את כמויות הטחינה והמים עד למרקם הרצוי, שיהיה אחיד ככל האפשר.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

הסלק הוא ירק בעל שלל יתרונות למערכת החיסונית, הוא מסייע במניעת דלקות ואף מסייע להפחתה במשקל. מתכון זהו הוא ממרח פשוט שאפילו ילדים יאהבו. מעבר לזה, הוא מהווה ממרח מושלם לסנדוויץ' או כתיבול לדגנים מבושלים.

דגשים חשובים

  • הממרח ישמר במקרר עד כשבוע ימים ולא מומלץ להקפיא אותו.
  • הממרח מתייצב מעט אחרי שהייה של שעתיים במקרר.
  • ניתן לקשט בקצח ולהגיש כמתבל לירקות, קרקרים ואפילו לאכול עם כפית 🙂
facebook print
ממרח סלק וג'ינג'ר
ממרח סלק וג'ינג'ר

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>