מה צריך?
כוס וחצי עדשים כתומות חצויות מבושלות
כוס שעועית ירוקה וצהובה
חציל מקולף וחתוך לחצאי טבעות
כוס טבעות כרישה
צרור כוסברה טרייה קצוצה
עגבנייה חתוכה לקוביות
1 רסק עגבניות 100% טבעי
שמן קוקוס
מים
תבלינים
כפית זרעי חרדל
כפית זרעי כמון
מקל קינמון
פלפל צ'ילי חריף
כף מחוקה כמון (אבקה)
מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחור גרוס
איך מכינים?
1.בסיר רחב ושטוח קולים את זרעי הכמון והחרדל עם מקל הקינמון והצ'ילי, בעזרת כפית שמן קוקוס.מכסים ומחכים שישחימו ויתחילו להיצרב בסיר (לא לשרוף, רק להשחים).
2. מוסיפים את שאר הירקות (מלבד הכוסברה הטרייה) לסיר עד להזהבה, ומוסיפים מעט מים שלא ישרפו.
3.לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות, הרסק, הכמון (אבקה) ומלח פלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
4.לבסוף מוסיפים את העדשים והכוסברה ומניחים על אש קטנה למשך 20 דק' נוספות.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
תבשיל ממדינות רחוקות הם אקזוטיים ומעניינים ואם תנסו , תראו שבעזרת עושר של תבלינים ניתן לשחזר מנות מסורתיות עם תחליפים בריאים יותר. מנה הודית היא לא בהכרח כבדה ומאביסה ואפילו כמה כפות מתבשיל זה , יכולים להוות תוספת עשירה לדגן מלא כלשהו: אורז, כוסמת, דוחן וכו'…
דגשים חשובים
- ניתן לגוון ולהחליף את הירקות בירקות אחרים , לפי טעמכם,למשל: זוקיני, כרובית, בטטה ועוד..
- שימו לב שלא לקלות את זרעי החרדל והכמון יתר על המידה, שכן טעמם עלול להפוך למריר ולפגום בטעם המנה כולה.
כתיבת תגובה