מה צריך?
3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
עלים מאנדיב אחד
עלים מבאק צ'וי אחד / ניתן להחליף במנגולד
3 גבעולי בצל ירוק
טבעות מחצי כרישה
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמרי בירה
1/2 כוס שמנת קשיו טבעית, ללא תיבול
1/4 כפית רוטב תמרהינדי טבעי מרוכז
שמן קוקוס
לקישוט
טבעות פלפל צ'ילי אדום חריף
חופן כוסברה קצוצה טרייה
בתוך כולא תבלינים: (להשיג בחנויות לבישול)
פטריות פונגוס מיובשות
שורש גלנגל (להשיג בחנויות אסייאתיות)
2 עלי כפיר מיובשים (להשיג בחנויות אסייאתיות)
1/4 כפית למון גראס מיובש או למון גראס טרי
אביזרים
כולא תבלינים
(מיועד לתבלינים קשים בבישול ארוך)
איך מכינים?
1.מכינים ציר של תבלינים- מערבבים בסיר 3 כוסות מים עם רוטב תמר הינדי ומכניסים לסיר את כולא התבלינים עם התבלינים בתוכו. מבשלים את הציר למשך שעתיים.
2.במחבת , קולים את הפלפלים והאנדיב עם שמן קוקוס עד להזהבה.
3.מוסיפים את הירקות לסיר עם הציר וכולא התבלינים. לתוך הסיר מוסיפים גם את מיץ הלימון, שמרי הבירה והשמנת קשיו.
4.מערבבים את כל החומרים יחד ולבסוף מוסיפים את הכוסברה, הצ'ילי, הבצל ירוק והבאק צ'וי, מניחים להתבשל עוד כ10 דקות ומורידים מהאש להתקרר.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
תבלינים הם הסודות של המטבח הטבעי: מנה זו מכילה את הטעמים הבולטים במטבח האסייאתי המסורתי וניתן לשחזר מהם מנות מקוריות גם ללא שימוש במוצרים מעובדים כגון: רטבים מוכנים או שמנות עתירות שומן מן החי.
דגשים חשובים
זהו תבשיל בבישול ארוך ואיטי שהטעמים שבו הם ערך יוצא מעושר התבלינים שיש בו והנוזלים שהם מגירים.
חשוב להתחיל מהשריית התבלינים על מנת להגיע לטעמים המדויקים של מנה זו.
כתיבת תגובה