מה זה?
לא ראיתם זרעים כאלה קסומים עד שפגשתם את הצ'יה, אלה זרעים שמזכירים קצת את ג'ק ואפון הפלא, אבל כשתסתכלו עליהם, הם פשוט יזכירו לכם פרג.
הצ'יה היא למעשה סוג של מרווה (היספנית, מגיעה ממקסיקו) ואלה הזרעים הקטנטים שלה.
אז למה בכ"ז ג'ק והאפון? מכמה סיבות:
הן מבחינת תכונות והם מבחינת תפעול.
אחת המעלות העיקריות שיש בצ'יה היא רמת אומגה 3 גבוהה במיוחד (יותר אומגה 3 מבדגים), רמת ברזל וסידן יותר מכל צמח. אך לא רק: לצ'יה יכולת ספיגת נוזלים מוגברת שגורמת לצ'יה להפוך לג'ל, כשנאכל אותו הוא ירווה את גופנו בלחות וכן ישביע אותנו לאורך זמן. תוספת מים לצ'יה יגדילו את מימדיה בעשרות אחוזים. אם כל אלה לא מספיקים: הצ'יה עוזרת לנו להישאר ערניים לאורך היום וכן מסייע לנו בניקוי רעלים- כעת ברור למה הצ'יה הוכרזה גם היא כמזון על.
מתי גדל?
לצערנו, הצ'יה איננו מזון מקומי, הוא מיובא ואף בשנים האחרונות , גידוליו התעצמו עקב הצריכה המוגברת כיום. נוכל למצוא אותו ארוז בכל השנה בחנויות הטבע, מחירו ינוע בקירוב ל30 ₪ לאריזות הכוללות כ350 גרם.
איך נזהה אותם?
כפי שציינו קודם, בצורתם החזותית הם מאוד מזכירים פרג, הם מעט יותר גדולים וחלקים למגע. יש להם טקסטורה מתפצחת שכזו למרות גודלם הקטנטן. הם חסרי כל טעם וצבעם נע בין אפור כהה לשחור.
איך מכניסים אותם לשיגרה?
מאוד מאוד פשוט, ראשית, פנו להם את המקום של ארוחת בוקר/ביניים שלכם : הם לא יאכזבו- קל לאחסן אותם במגירה במשרד או אפילו ג'ל מוכן במקרר (מחזיק 10 ימים אבל נגמר הרבה לפני זה), ניתן לשלב עם חלב ופירות – כך שזמינות היא שם המשחק. בנוסף, תמיד תוכלו להכין ג'ל מוכן בצנצנת מוכנה לדרך, כיף גדול!, אפילו ילדים אוהבים, מזכיר להם טפיוקה (אם תוסיפו חלב קוקוס או חלב צמחי ומתוק אחר). מעבר לזה , זה נורא משביע.
אם כבר הזכרנו פרג, תמיד תוכלו לשלב אותם באפיית לחמים או עוגות.
ניתן להוסיף אותם לסלט חי או כזיקוק למנת פתיחה מלוחה, בקיצור, האפשרויות בלתי מוגבלות!
בינתיים , בואו נתחיל ממתכון לג'ל צ'יה, לארוחת הבוקר שלכם מחר.
תוכלו גם ליצור מתכון משלכם ע"י הבנת התנהגותה של הצ'יה כפי שמפורט במתכון זה: מתכון בסיסי לג'ל צ'יה.
לטבע אין גבול,
אין גבול לסקרנות,
גלו מחדש את המזונות שלכם.
כתיבת תגובה