למה זה טוב לנו?
הגוף שלנו הוא חלק מהסביבה. אנחנו אנשים שחיים בכל עונות השנה, בכל מזג אויר ובכל סטאטוס של כדור הארץ. כחלק מההתקרבות שלנו לטבע, אנחנו סומכים על אמא אדמה ועל כך שהמזונות שהיא מצמיחה לאורך השנה, מתאימים עבורנו בדיוק בזמן שהם צומחים, כמו מרשם מהרופא.
אמנם אנחנו חיים היום בעידן בו כמעט כל הירקות והפירות שלנו גדלים כל השנה כדי שלא יחסר לנו אף ירק או פרי, כמו למשל : מלפפון שהוא בכלל ירק קייצי. ולכן קצת קשה לנו לעקוב אחר ה"מרשם של הטבע" בצלחת שלנו.
מאיפה מתחילים?
לצערנו, הסופרים, איפה שרובנו נוהגים לעשות קניות לא טורחים לגוון את אספקת הירקות והפירות שלהם ולכן נדיר שנתקל שם באיזה ירק או פרי שהם קצת יותר נדירים או אקזוטיים ועל כן עונתיים באמת. אצל ירקנים העניין פחות גרוע, ירקנים קטנים ואיכותיים, אולי יקחו לכם מעט יותר כסף מהסופר אך שם תוכלו למצוא ירקות נדירים יותר שסביר להניח שלעולם לא תתקלו בהם בסופר. לבסוף ,בראש הרשימה עומד החקלאי. החקלאי הוא האדם שמגדל עבורכם ירקות ופירות מחוץ לגבולות העיר. החקלאים קושרים ביניהם באופן כזה שכל התוצרת שמתקיימת ביום זה בשדות- תגיע אליכם. היופי שבזה שהוא שמעבר לירקות ופירות חדשים תחשפו גם לצמחי מאכל, תבלינים במצבם הטבעי ולא המיובש וכל מיני הכלאות אקזוטיות של פירות וירקות (סטייל שוק האיכרים, רק יותר זול). אנחנו מאוד ממליצים לעבור לסל אורגני מהחקלאי אך גם מי שלא מתאפשר לו יכול להתחבר למרשם של אמא אדמה.
הרשמו למועדון הלקוחות שלנו כדי לראות את הספקים בתחום המזון עליהם אנו ממליצים
מה עושים עם זה?
דפוס הפעולה שלנו המוכר של רובנו בסביבה המטבחית שלנו הוא לחשוב על ארוחה במובנים של מתכונים הבונים את המנות סביב השולחן. כך הורגלנו מילדותינו, מהימים שלאמא שלנו היייתה קופסת מתכונים עם מתכונים מהדודות והסבתות שלנו. "נועם השדה" רוצים לעודד אתכם לחשיבה תלוית הקשר (קונטקסט) תזונתי אחר, מקורי ומחקרי. אנחנו רוצים לתת לכם כלים שיגרמו לכם להיות השפים הכי מקוריים שיש. אם אנחנו מחברים את המטרה הזו עם המרשם של אמא אדמה: אנחנו מציעים לכם לעשות זאת ולחשוב על הארוחה הבאה שלכם במובנים של עונות והירקות והפירות שיש לטבע להציע עכשיו.
העונה והאדמה מרכיבים את המתכון ולא הפוך. אתם מתכננים את הקניות השבועיות שלכם לפי מצב הירקות בעונה ולא לפי המתכון שבמגירה. ראשית, אתם מביאים הביתה את כל התוצרת ואז מרכיבים מתכון מעניין , מרתק ועשיר בטעמים כיד הדמיון שלכם. נשמע מפחיד? אין לכם מה לחשוש אין ירק או פרי שלא משתלבים עם אף תבלין ,צמח או עלה. הסיכוי שתטעו ותקבלו מנה מחרידה בטעמה הוא קלוש עד אפסי. אמא אדמה תכננה את התוצרת שלה בצורת MIX & MATCH , כל שילוב יעבוד.
איך ממשיכים?
תוכלו להתחיל ממנות פשוטות להרכבה כמו סלטים, מרקים, סלטי פירות או אפילו קציצות ירקות וקטניות.
אין כל הבדל בין קציצה שמבוססת על פול ירוק (מרץ – מאי) או פרחי זוקיני (אפריל-ספטמבר), כל עוד המלית שתרכיב אותה תהיה יציבה ומתובלנת לפי טעמכם , ואז ההמשך פשוט, בין אם תטבלו אותה בסיר רוטב או מעל מצע פירה. פשוט, נכון?
תוכלו להיכנס לאתר של אחד מיני החקלאים המצויים ברשת ולקבל מושג לגבי התוצרת הנוכחית ואף לעבור בין כמה ירקנים בסביבת ביתכם כדי לראות מה הם מחזיקים.
בדקו היטב ואף שאלו את הירקן לגבי התוצרת שאתם מחפשים, אל תסתפקו רק במה שמוצג לראווה, הדברים ה"שווים" ביותר נמצאים מאחורי הירקן או במקרר, למשל : פפאיה, או קרמבולה. אתם תבחינו שלכל ירקן יש את ההזמנות הספציפיות לו, למשל : לא כל הירקנים מחזיקים ג'ינג'ר או פירות אקזוטיים.
פעם אחת ,תקיפו את סביבת מגוריכם אחרי הירקן הזה שיש לו הכל וזה שיש לו כל את הפירות והירקות ה"רגילים" וכך תדעו איך לתכנן את הקניות השבועיות שלכם באופן מגוון שמחובר לעונות השנה ולתוצרת המקומית.
אנחנו ממליצים מדי פעם להתפנק עם איזה סל מוצרים אקזוטיים מהחקלאי, זו חוויה מרתקת לחך לכל המשפחה ולפעילות במטבח שלכם. סמכו עלינו, הנאה מובטחת. זה יכול להוות שיעור מעניין לילדים על עונות השנה וירקות ופירות שילדים לא מכירים (ולעיתים גם מבוגרים).
לסיכום, תכננו מראש את דפוסי הקניות החדשים שלכם ותעיזו!
בני הבית שלכם יודו לכם על כך שחשפתם אותם למנות וטעמים שלא הכירו ואתם תלמדו אותם עוד כמה דברים שלא ידעו על הטבע: צמחים ותבלינים חדשים, טעמי פירות חדשים לחך , אין גבול לעושר.
רוצים שנשדך לכם את החקלאי שלנו? דברו איתנו.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה
כתיבת תגובה