מזונות מעובדים, מהם התחליפים?

ציינו לפניכם עובדה חשובה,

מזונות מעובדים הם התורמים העיקריים לסירוס כשרון הבישול החבוי בכל אחד מאיתנו.

אנחנו חיים בשנים שתעשיות שלמות עסוקות מדי יום, שעה ורגע לגרום לנו לעבוד פחות.
לעמוד פחות שעות במטבח, לאכול יותר בחוץ, לקנות יותר "עזרים קולינריים" כמו אבקות, רטבים, ממרחים מבוקבקים ועוד מזונות שיגרמו לנו פחות ופחות להתעסק במה שיש בצלחת שלנו, במה שמרכיב את הסיר שלנו וחשוב מכל- להתעסק במה אנחנו מכניסים לגופנו.  לא סתם אנחנו חיים בעולם בו השמנת יתר הפכה להיות מחלה של ממש, זו המחלה של העידן הנוכחי, שתוקפת ילדים ,נשים וטף.

כאשר אנחנו ניגשים למוצר מעובד, הבחירה שלנו בו תנבע לרוב משני טעמים עיקריים:
חיסכון זמן וחיסכון באנרגיה.
מזונות בהכנה ביתית יכולים להיות טעימים יותר וכמובן שיהיו בריאים הרבה יותר אבל הם כופים עלינו לצאת ממרחב הנוחות שלנו ולחפש דרכים ופתרונות.
"נועם השדה" רוצים להמחיש לכם עד כמה קל לשנות את דפוס המחשבה הזה ועל כן נעזר בהמשך במספר דוגמאות קונקרטיות.
נסביר לכם מדוע, כאשר אנחנו באמת לא חושקים יותר באלטרנטיבות ומוכנים למצוא את החלופות– אלמנטים של הזמן ואנרגיות כמעט נעלמים ורק נשאר ללמוד את הדרך.

תנו לנו לבשר לכם כי החלופות הקיימות הן זמינות יותר, עשירות יותר, והרבה מהפעמים לוקחות אפילו פחות זמן, כסף והערכות ממה שאתם משערים.
מעבר לשעמום הקולינרי שרווח ברוב המטבחים היום: חוסר חידוש בתבלינים ובפירות וירקות וצורות בישול מרתקות, ישנה גם היאחזות לא תודעתית שעושים רוב האנשים במוצרים שלא ניתן לבנות אף ארוחה כמעט ללא נוכחותם, ולכן רוב האנשים מחזיקים אותם בבית בלי הפסקה:

  • מוצרי חלב- כמרכיב עיקרי בפשטידות, רטבים, ארוחות ערב לילדים, קינוחים.
  • ביצים-כמרכיב עיקרי לחביתות, עוגות, מאפים, לחמים , קינוחים ועוד..
  • בשרים ועופות-כמרכיב המרכזי של המנה והארוחה, כבסיס לרטבים ומרקים, כתוספת למנות כמו פסטה בולונז, ירקות מוקפצים ועוד.
  • מזונות מעובדים- שמנות צמחיות בקרטון, אבקות לתיבול (ואבקת מרק בפרט), מרגרינות, רטבים לסלט, מלח, חטיפים לנשנוש ועוד..
  • חיטה ומוצריה-קוסקוס, קרקרים, מאפים, לחמים, פסטות כבסיסים לארוחות שלמות.
    לכל אלה יש תחליף זול יותר, בריא יותר, והכי חשוב – זמין יותר.
    הטבע מגבה את התזונה שלנו בהמון תחליפים שניתן ליצור בעצמנו ולהרים ארוחה ממקרר כמעט ריק בפחות משעה.

לפניכם רשימה קצרה (לדוגמה) שמציגה מגוון מזונות שאת חלקם/רובם תמצאו כמעט בכל בית והנ"ל אינם מהטבע / מעובדים וכמובן את החלופות הטבעיות שלהם:
הוספנו גם טור שמתאר את הצורך שעומד בפנינו כאשר אנחנו נגשים למוצרים מסוג זה.
זוהי כמובן , רשימה חלקית ומצומצמת למגוון מוצרים מעובדים וחלופות שקיימות כיום.

1.צורך : שימון

מזון מעובד / מן החי: שמן סויה/ קנולה/ שומשום/תירס.

חלופה טבעית ומקורית : שמן קוקוס/ שמן אבוקדו/ שמן זית ועוד.

2.צורך : הקרמה

מזון מעובד / מן החי: שמנת מן החי/ חמאות/ גבינות/ אבקות מוכנות.

חלופה טבעית ומקורית:  חלב צמחי/ שמנות מאגוזים/ גבינות משקדים/ שמרי בירה ועוד.

3.צורך : המלחה

מזון מעובד / מן החי: מלח שולחן/ מלח גס/ אבקת מרק/ רטבים מוכנים.

חלופה טבעית ומקורית: עשבי תיבול ותבלינים/ מלח הימלאיה ורוד/ אצות ים / מיסו ועוד.

4.צורך : המתקה

מזון מעובד / מן החי: סוכר לבן/ סוכר חום/ ממתיק יםמלאכותיים/ תחליפי סוכר.

חלופה טבעית ומקורית: סוכר קוקוס/ סילאן טבעי/ עלי צמח הסטיביה/ פירות ועוד.

5.צורך : נשנוש

מזון מעובד / מן החי: חטיפים מלוחים ומתוקים/ מזון מוכן/ מאפים/ מזונות עתירי שומן ועוד.

חלופה טבעית ומקורית: ירקות ופירות/ קטניות/ מאפים מקמחים בריאים/ עוגות RAW / פירות יבשים ללא סוכר/ חטיפים בריאים וטריים ללא חומר משמר וללא סוכר (בהכנה ביתית או קנויים-בחנויות טבע) ועוד.

לסיכום,

אנחנו בנועם השדה מאמינים כי את כל הצרכים התזונתיים שלנו ניתן לספק במקום אחד שקוראים לו : טבע.

רוצים ללמוד איך?

דברו איתנו…

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>