מה זה?
באמת מה זה? מה זה הקייל הזה שכולם מדברים עליו ואומרים שהוא המלך של הירוקים? מזון על?
אז ככה , הקייל החל לחדור לתודעה במחוזותינו הישראליים בערך ב3 שנים האחרונות ומאז הוא כוכב העלים הירוקים, ולא בכדי. הקייל הוא סוג של כרוב שיש לו ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד ביחס לחבריו הירוקים. עד היום, זכרנו את התרד כחברו הטוב של פופאי בעל השרירים- אולי פופאי היה צריך לאכול קייל, כך הוא היה מקבל יותר פרוטאין, יותר סיבים תזונתיים, יותר ויטמינים ובנוסף הקייל אפילו פחות משמין (לא שזה משנה כשאוכלים עלים ירוקים). כיום יש סוגים רבים של קייל: כל אחד עונה על צורך אחר, חלקם טובים יותר לחליטה, חלקם בעלי טעם מעודן יותר לשייק וחלקם מגיבים מצוין לבישול ברוטב. אנחנו מאוד ממליצים להתחיל בסוג: קייל דינוזאור.
מהסיבה הפשוטה, הוא מגיב הכי טוב לכל דבר שתעשו איתו. אחרי ש"תתחברו" כמובן שאנחנו ממליצים לנסות גם את שאר הסוגים.
מתי גדל?
באופן כללי תוכלו למצוא קייל לכל אורך השנה, אך עם זאת בסתיו , הקייל יהיה בתפארתו, בטמפרטורות גבוהות מדי או נמוכות מדי הוא עלול לאבד מחוזקו ועמידותו בפני תנאי מזג האויר.
איך נזהה אותו?
כיום , ניתן למצוא קייל כמעט בכל סופר, הוא תמיד יונח באזור הכרוב/ מנגולד/ חסות, אנחנו כמובן ממליצים לכם לקנות אורגני, מעבר לסיבה הבריאותית (עלים ירוקים נוטים לריסוס יתר)- פשוט תחשפו לסוגים מטורפים של קייל, בשלל גוונים צבעים וצורות וכך תוכלו לאט לאט להכיר את הקייל מקרוב, לשלב אותו בתזונתכם ולאפיין את תכונותיו הקולינריות. חקלאיי עלים ירוקים, עוסקים כל היום בעלים ירוקים ובקייל בפרט, הקייל שתמצאו אצל חקלאי שמתמחה בקייל שונה שנות אור בטעם, מרקם, גודל ובכל מאפיין מכל קייל שתמצאו בסופר. למי שלא נבצר ממנו להגיע לחקלאי, נסו לקנות קייל בשווקי איכרים ובירידים אורגניים, שם תמצאו אותו לרוב במחיר מוזל- קנו כמות גדולה! ניתן להקפיא אותו/ להכין ממנו ממרחים/ לשים בשייקים.
איך מכניסים אותו לשיגרה?
שימושי הקייל הם מגוונים עד בלתי נגמרים, ככלל הירוקים, יש להקיף את השגרה התזונתית שלכם בעלים ירוקים, קראו כאן כיצד ליישם זאת.
אבל, היות ומדובר במלך העלים הירוקים, פירגנו לו גם במתכון משלו: מתכון לסלט קייל -סלט שהוא כולו טהרת הקייל.
למשקיענים שביניכם-
בואו להכיר אותנו קצת יותר לעומק ונלמד אתכם כמה פשוט לגדל קייל משלכם.
לטבע אין גבול,
אין גבול לסקרנות,
גלו מחדש את המזונות שלכם.
כתיבת תגובה