המטבח הטבעי מושתת על תיבלון הן ע"י תבלינים יבשים והן ע"י עושר ירקות טריים וצמחי מאכל.
על מנת לחסוך את פעולת התבלון לכל מנה בכל פעם מחדש
והן על מנת למגר את השימוש באבקות מוכנות-
מצוינות כאן תערובות התבלינים לכל סוג מנה , על מנת להכין אבקה מוכנה מתבלינים אמיתיים.
תוכלו להיעזר במתכון זה לכל תערובת שוב ושוב ולשחזר את הטעמים מהמנות הקודמות.
הרגישו חופשי לשנות כמויות וסוגי תבלינים בהתאם לטעמכם ובהתאם לאופי המנה.
מה צריך?
לתערובת הבסיס:
1 חתיכת ג'ינג'ר מיובש (כ-2 ס"מ)
2 חתיכות שורש כורכום מיובש (כ-2 ס"מ)
2 כפות בצל מיובש
1 כפית שום מיובש
2 כפות פטרוזיליה מיובשת
2 כפות שמיר מיובש
1/3 זרעי פלפל צבעוני
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כפית זרעי כוסברה
לאבקה לקציצות
יש להוסיף:
כף כמון
1/3 כפית קארי צהוב/ אדום
1/3 כפית חוויאג'
1/2 כפית רוזמרין מיובש
לאבקת מרק
יש להוסיף:
6 עלי דפנה
4 זרעי פלפל אנגלי
1/3 כפית טימין מיובש
3 פטריות מיובשות
לאבקת תיבול לחביתות/ פשטידות ופריטטות
יש להוסיף:
1/3 כפית טימין מיובש
1/3 כפית רוזמרין מיובש
1/3 כפית סומק
1/3 כפית קארי צהוב
1/3 כפית זעתר אמיתי
אביזרים
מטחנת תבלינים או מעבד מזון שטוחן לקמחים
איך מכינים?
יש לטחון את כל התבלינים לתערובת אחידה ולשמור בצנצנות מעוקרות וסגורות היטב.
דגשים חשובים
שימו לב שתערובות אלה מרוכזות ביותר ויש להשתמש בהן בזהירות ובמינון ממותן יחסית כפי שהייתם נוהגים להשתמש בכל אבקה לתבלון שהייתם קונים בסופר.
כתיבת תגובה