למתכון זה מתקבל ככוס ורבע דוחן מבושל
מה צריך?
1/2 כוס דוחן אורגני
3/4 כוסות מים
שמן קוקוס
איך מכינים?
1. חממו את הדוחן בסיר עם מעט שמן קוקוס ואז הוסיפו את המים. היחס ל1/2 כוס דוחן הוא בערך 3/4 כוס מים אך כמשנה בקרה שימו לב כי: המים צריכים להיות כ: 1/2 ס"מ-לבערך מעל גובה הדוחן בסיר.
2. המתינו לרתיחה. לאחר הרתיחה, הנמיכו לאש קטנה ,ערבבו וכסו במכסה עם מגבת נייר לאטימה מוחלטת.
3. פתחו מדי פעם וערבבו. לאחר 15-20 דק' – טעמו את הדוחן וראו שהוא נגיס ואינו קשה מדי.
4. במידה והדוחן נגיס, תנו לו לספוג את כל הנוזלים שנותרו (אם נותרו) , סגרו את האש והניחו לו להתקרר לגמרי.
5. במידה והדוחן אינו אכיל והמים אזלו, הוסיפו עוד מים לסיר בהדרגתיות, עד אשר הדוחן יהיה אכיל ונגיס. ולאחר מכן, כבו את האש והניחו לו להתקרר.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
הדוחן הוא פחמימה מלאה ומורכבת, אשר תשביע אתכם לאורך זמן. הדוחן מהווה תחליף נהדר לדגנים כגון : חיטה, אורז לבן ושאר דגנים שמכילים גלוטן או קמחים אחרים שמהווים פחמימות ריקות כמו שתוכלו למצוא במוצרים מוכנים אחרים (כגון:קמח תפוח אדמה, קמח טפיוקה ועוד).
הדוחן הוא בסיס מעולה לדייסות מתוקות ומלוחות, פשטידות וסתם ככה שבא לנו קערה של משו חם ודביק ביום חורף קר. שלבו אותו בארוחת הצהריים שלכם והוא יחסוך מכם בוודאות את ההזדקקות לתוספת לחם לארוחה.
דגשים חשובים
- אל תחששו לחרוג מהמינונים המצוינים מעלה, זה אפילו מומלץ.אין טעויות עם דוחן והחריגה מהכמויות תאפשר לכם לחקור את הדגן הזה ולהבין את אופן התנהגותו.
- דוחן הוא דגן שמגיב מעט שונה מדגנים אחרים שמוכרים לנו, הוא לא מגיב כמו אורז בצורת אחד-אחד. שתבשלו
אותו תקבלו לרוב עיסה דביקה ומגובשת בתוך עצמה, זה מעולה! כך דוחן אמור להגיב. שימו לב: כשהדוחן מתקרר הוא הופך דביק אף יותר. - אם אתם בכ"ז רוצים לפורר את העיסה שהתקבלה, ערבבו כמות קטנה בציר נוזלי כלשהו כמו מרק או תבשיל או אפילו חלב צמחי ופוררו אותם בתוך הנוזל, באופן זה- הגרגרים יתפזרו באופן שווה בתוך הבלילה.
כתיבת תגובה