בצל כבוש

מה צריך?

2 בצלים סגולים בינוניים
2 כפות שמן זית
כף גדושה סומק טבעי
כף חומץ תפוחים
3 ענפי טימין קטנים
כף קצח
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

1.קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות של כ-1/2 ס"מ רוחב.
2.מערבבים את כל החומרים יחד.
3.מאחסנים בצנצנת מעוקרת (קישור) היטב ומכניסים למקרר למספר שעות לספיגת כל הטעמים.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

ירקות כבושים לא חייבים להיות רווים במלח ושמן , זוהי דוגמה מצוינת לצנצנת כייפית שכל מקרר ישמח לארח.
הבצל הסגול מסייע להאטת תהליכי הזדקנות והוא מגיב נהדר לטעמו האצילי של הסומק (כמו בדוכני פלאפל). תוספת הטימין והקצח מעדנים את טעמו של הבצל והופכים אותו לתוספת נהדרת לגבינות ובשולחנות חלביים מן הצומח.

דגשים חשובים

יש פוטניצאל ענק בשימוש שאנו עושים בירקות, הן לממרחים, מנות, או אפילו כמעדן נחמד וקטן שיעשיר כל שולחן בנוכחותו הפשוטה ליישום.
הבצל הכבוש נשמר בצנצנת סגורה היטב למשך 5-6 ימים.

facebook print
IMG_3706 (Copy)
IMG_3709 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>