גבינת לאבנה מהצומח עם זעתר

מה צריך?

כוס קשיו אורגני מושרה ליממה
זעתר (למדו איך ליצור תבלין זעתר משלכם)
שומשום
שמן זית
מלח הימלאיה ורוד
מים
בד חיתול
גומיה

איך מכינים?

1.מסננים את הקשיו ממי ההשרייה.
2.מכניסים לבלנדר את הקשיו וממלאים במים עד קו הקשיו. מוסיפים קורט מלח (בנדיבות) ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3.מניחים את התערובת בקערת זכוכית שקופה ומכסים בחיתול בד אוורירי. קושרים בגומייה את פתח הקערה.
4.מניחים ללילה על השיש ובבוקר מערבבים.
חשוב לערבב מדי יום , עדיף פעמיים אפילו, בייחוד במזג אוויר קייצי וחם במיוחד.
5.התערובת עוברת למעשה תהליך התססה (מחמצת) ולכן שימו לב שהתערובת תתנפח ויהיו בה בועיות קטנות, זה חלק מהתהליך. ערבבו היטב (לפי ההוראות הנ"ל) למשך 3-4 ימים.
6.לאחר מכן, מערבבים עם מעט מיץ לימון ומכניסים לצנצנת מעוקרת היטב למקרר.
7.בהגשה- יש להזליף שמן זית בנדיבות וזעתר עם שומשום אורגני.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

מחמצת של קשיו היא למעשה אלטרנטיבה בריאה וצמחית לגבינה שכולנו מכירים והטעם ממש דומה.
קשיו הוא מלך השולחן הטבעוני ה"חלבי", זוהי וריאציה פשוטה ליישום שלא דורשת ידע או ניסיון בסודות המטבח הטבעוני, יש להשקיע מעט תשומת לב וזמן ותוכלו לקבל – גבינה לבנה צמחית מעולה.

דגשים חשובים

חשוב להקפיד על תנאי הטיפול במחמצת על מנת שהגבינה תצליח.
תנאי מזג אויר חמים במיוחד יכולים לקצר את זמן השהייה מחוץ למקרר ל2-3 ימים.

facebook print
IMG_3728 (Copy)
IMG_3729 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>