מה צריך?
1 וחצי כוסות שקדים מולבנים מושרים ל5 שעות
1/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
קורט מלח הימלאיה ורוד
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 שיני שום קטנות
קורט שמיר מיובש
ענף טימין/ רוזמרין
קורט סומק
קורט אגוז מוסקט
קורט עלי ורדים מיובשים/ לבנדר (לא חובה)
שמן קוקוס
לקישוט
ניתן לפזר לבנדר מיובש או
ענפי טימין טריים או אפילו קצח
אביזרים
חיתול בד (עדיף דו שכבתי)
מסננת
קערה תואמת לגודל המסננת
מעבד מזון
נייר אפייה
איך מכינים?
1.מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לתערובת חלקה ואחידה ויחסית משחתית.
2.טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
3.מעבירים את התערובת לחיתול בצורת כדור. קושרים ומניחים מעל המסננת, את המסננת מניחים מעל הקערה.
4.מעבירים את הכדור מעל המסננת (בתוך הקערה) – ללילה במקרר.
5.מוציאים את הכדור מהחיתול ומניחים בתבנית אפייה מעל נייר אפייה משוח בשמן קוקוס. מושחים עם מברשת את הכדור במעט שמן ומוסיפים מעט מלח.
6.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, תלוי בתנור. מוציאים שהכדור משחים מבחוץ ויחסית קשיח ולא מתפורר.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
השקדים והאגוזים הם מלכי התזונה הטבעית ויש להם יכולת להרכיב שולחן חלבי מסורתי ללא לקטוז ולא מוצרים מן החי. גבינה צמחית זו היא דוגמה מצוינת לכך שתזונה טבעית אינה ויתור על מוצרי החלב הרגילים. ניתן להשתמש בה למריחה, לפורר אותה בפריטטות או בסלט, אבל הכי כיף לאכול מהתבנית, פשוט ככה.
דגשים חשובים
- חשוב להניח לגבינה להתקרר באופן מוחלט לפני שחותכים אותה, שכן פעולה זו מסייעת לה להתייצב.
- אפשר לפזר מעל מיני קישוטים בריאים ויפים: קשיו מהתנור, זרעי לבנזר, ענפי טימין וכל תוספת אחרת שתרצו.
- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות או עלים ירוקים בשלב המעבד מזון אם תבחרו ב"גבינה" שאינה בטעם טבעי, אלא בטעמים שונים.


כתיבת תגובה