מה צריך?
1/3 כוס ג'ל צ'יה
1/4 כוס חלב צמחי
פירות העונה
חופן גרעינים טבעיים (שקדים/אגוזים/קשיו וכו')
כף סילאן
כף אבקת מאקה
איך מכינים?
1. מוסיפים את החלב הצמחי לקערה עם הג'ל –בהדרגה. המרקם צריך להתערבב באופן הומוגני עם הג'ל ולא להפוך לבלילה מיימית מדי. תוכל לבחון זאת כשתבחינו שהפירות יצופו ע"ג הג'ל ולא יטבעו לתוכו.
2. לאחר קבלת תערובת אחידה ודייסתית של חלב וג'ל, מוסיפים את הפירות החתוכים ואת הגרעינים מפזרים מעל.
3. משלימים את המנה עם זיגוג סילאן ופיזור אבקת מאקה – לפי טעמכם.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
זרעי צ'יה הם מקור צמחי לאומגה 3 , בדיוק כפי שיש בדגים.
קערת ג'ל צ'יה ופירות מהווה ארוחת בוקר מצוינת ומשביעה ביותר, ומעבר לכך – פשוט טעימה!
תהנו ממנה בעיקר בקיץ , שבא לכם משהו קריר שכיף לאכול.
דגשים חשובים
קערת ג'ל צ'יה ופירות בצנצנת סגורה , ניתן יהיה לקחת בקלות לעבודה , לשים במקרר ולשפוך לקערה במשרד.
ניתן אפילו להערך עם ג'ל מוכן בעבודה ולהכין את המנה במטבח המשרדי.
בשני המקרים, קערת צ'יה היא ארוחה שניתן להכין במספר דקות בלי הרבה אמצעים במטבח והיא משביעה ורוויה בערכים תזונתיים.


כתיבת תגובה