ממרח קישואים ונענע רענן

מתכון זה הוא בהשראתה של נטלי הולדינג.

מה צריך?

קישוא גדול חתוך לקוביות
1 בצל ירוק
1/3 כוס קשיו
ענף נענע
ענף טימין טרי
2 כפיות שמרי בירה (קישור לטיפ)
כף שמן זית
קורט פלפל לבן (אבקה)
שמן קוקוס

איך מכינים?

1. מושחים מחבת פסים בשמן קוקוס וצולים היטב את חתיכות הקישוא עד להזהבה מוחלטת ואפילו קצת צריבה מוגזמת.
2. מעבירים את הקישוא הצרוב ואת השאריות הצרובות למעבד מזון עם שאר חומרי הגלם, עד לתערובת ממרח אחיד ללא חתיכות.
3. במידה והממרח מעט נוקשה מדי ולא מספיק קטיפתי, ניתן להוסיף לו ממש מעט מים או שמן זית.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

לממרחי ירקות יש אין סוף ווריאציות. מתכון זה הוא דוגמה לאחת מהווריאציות, הקשיו נותן עושר תזונתי וטקסטוראלי של הקישואים והנענע והן מעניק רעננות כייפית לממרח. נסו לשלב סוגי ירקות חיים ומבושלים עם צמחי מאכל ותבלינים וכך תמציאו אין ספור ממרחים.

facebook print

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>