ממרח שעועית יפנית (אזוקי)

מה צריך?

1 כוס שעועית יפנית (אזוקי) מושרית לילה
מים
2 כפות סילאן טבעי
1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד

איך מכינים?

1.מבשלים למשך שעה בסיר עם מים, את השעועית שהושרתה.
2.מסירים מהאש שהשעועית רכה לחלוטין ומסננים.
3.מכניסים למעבד מזון או מערבל ומוסיפים את שאר החומרים.
4.מערבלים עד לקבלת תערובת ממרחית אחידה ללא כל שאריות של שעועית.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

לממרחי קטניות יש אין סוף ווריאציות. מתכון זה הוא דוגמה לאחת מהווריאציות.
השעועית המיוחדת הזו נותנת טעם מסקרן ועושר תזונתי וכך נוצר ממרח כייפי שגם ילדים יאהבו.
נסו ליצור בעצמכם סוגי ממרחים שונים מקטניות מבושלות עם צמחי מאכל ותבלינים או אפילו ללא כל תוספת: אין גבול לסוגי הממרחים שניתן להגיע אליהם.

דגשים חשובים

  • חשוב שתקפידו על סוג שעועית זו שנקראת אזוקי והיא מאופיינת בפס לבן שעובר לכל אורכה. אל תחליפו אותו בשעועית אחרת כי האפקט יהיה שונה והטעם של ממרח זה הוא ייחודי לסוג שעועית זו.
  • ממרח זה מהווה בסיס לליבה של עוגות ומאפים , ניתן להכניס אותו לאפייה והוא ישמור על טעמו- במידה והחלטתם על גירסה מתוקה יותר , ניתן להסיר את המלח לחלוטין.
facebook print
ממרח שעועית למתכון2
ממרח שעועית 3

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>