מרק של בית

מתכון זה הוא בהשראתה של אורי שביט המהוללת . מומלץ להכיר 🙂

מה צריך?

חופן עלי סלרי
זוקיני
בטטה
בצל סגול
שומר
ראש סלרי/ פטרוזיליה או שורש כוסברה
כרובית
דלורית/ דלעת
קולורבי / לפת
תפו"א ירושלמי
3 ענפי שמיר טרי קצוץ
1/2 כוס קייל קצוץ
3 שיני שום קצוץ
כפית ג'ינג'ר מגורר
כוס קטנייה : מש/ עדשים שחורות/ אזוקי
כף אבקת מרק ביתית
לא חובה, ניתן להוסיף רק את התבלינים המיועדים למרק
ללא תערובת הבסיס,ולהוסיף מעט שורש כורכום מגורר.
שמן קוקוס
מים

איך מכינים?

1.חותכים את הירקות והקייל (מי שאוהב, אפשר לגרר את חלק מהירקות או לחתוך לחתיכות קטנות).
2.מניחים כפית שמן קוקוס בסיר רחב ועמוק ושופכים את כל הירקות והקייל פנימה. צולים, עד להזהבה קלה.
3.מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות.
4.מוסיפים את כל התבלינים (כולל הג'ינג'ר והשום) ,הקטניות והשמיר לסיר.
5.מערבבים את כל תכולת הסיר, מעבירים לאש נמוכה ומכסים.
6.מבשלים כ-45 דק' ומערבבים מדי פעם. שכל הקטניות והירקות מבושלים ניתן להוריד מהאש ולהגיש.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

זהו מרק שורשים שמבוסס על ציר ירקות עשיר ורווי בטעמים מן הטבע.
זהו תחליף נהדר למרק עוף המסורתי וכל החומרים בו זמינים ברוב עונות השנה . המרק אינו דורש הכנה מוקדמת כמו הפשרה בשר וכדומה.
שילוב הירקות הנ"ל יחד עם התבלינים והשורשים הוא בעל אפקט מרפא במצבי שפעת וצינון בדיוק כמו מרק עוף ואפילו יותר. נסו אותו כתחליף למרק הרגיל שלכם בפעם הבאה.

דגשים חשובים

נסו את הטריק שלנו לחסוך בזמן הכנת מרק :על מנת שתמיד יהיו לכם חומרים מוכנים לסיר מרק הבא שלכם,  תוך כמה דקות .

facebook print

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>