סלט אצות ,באק צ'וי ומלפפון

מה צריך?

ראש באק צ'וי קטן
2 כפות אצות וואקאמה מיובשות
2 מלפפונים
כף גרגרי שומשום
2 כפות רוטב מיסו וסילאן

איך מכינים?

1.שוטפים את ה-באק צ'וי היטב : בין העלים ומצדדיו, אך לא מפרקים אותו. מבשלים ל-10 דק' במים חמים ומוציאים מהסיר כאשר הוא אינו בשל סופית , לאחר מכן : מסננים ומפרקים לעלים.
2.משרים את האצות במים ל-15 דקות. לאחר מכן מסננים מהמים וסוחטים היטב.
3.חותכים את המלפפונים לגפרורים עבים.
4.מערבבים את כל החומרים יחד עם הרוטב ומפזרים מעל את השומשום.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

  • זוהי מנה ראשונה בריאה , מעניינת וטעימה.
  • המרכיב העיקרי למנה זו הן : אצות הוואקאמה , אלה אצות שימושיות ביותר שיעשירו כל מנה שתוסיפו אותם אליה, הן עשירות בברזל, מסייעות לניקוי רעלים ומסייעות לחילוף חומרים תקין של גופנו.

דגשים חשובים

  • גוונו והגדילו את השימוש באצות במטבחכם, הן יטיבו עם כל סלט או תבשיל ואפילו כיף לנשנש אותן סתם ככה.
  • למשקיענים שבניכם, קלו לכמה דקות את השומשום בתנור ע"ג נייר אפייה (ללא שמן), זה יוסיף טקסטורה וטעם כייפים למנה זו.
facebook print

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>