מה צריך?
ראש באק צ'וי קטן
2 כפות אצות וואקאמה מיובשות
2 מלפפונים
כף גרגרי שומשום
2 כפות רוטב מיסו וסילאן
איך מכינים?
1.שוטפים את ה-באק צ'וי היטב : בין העלים ומצדדיו, אך לא מפרקים אותו. מבשלים ל-10 דק' במים חמים ומוציאים מהסיר כאשר הוא אינו בשל סופית , לאחר מכן : מסננים ומפרקים לעלים.
2.משרים את האצות במים ל-15 דקות. לאחר מכן מסננים מהמים וסוחטים היטב.
3.חותכים את המלפפונים לגפרורים עבים.
4.מערבבים את כל החומרים יחד עם הרוטב ומפזרים מעל את השומשום.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
- זוהי מנה ראשונה בריאה , מעניינת וטעימה.
- המרכיב העיקרי למנה זו הן : אצות הוואקאמה , אלה אצות שימושיות ביותר שיעשירו כל מנה שתוסיפו אותם אליה, הן עשירות בברזל, מסייעות לניקוי רעלים ומסייעות לחילוף חומרים תקין של גופנו.
דגשים חשובים
- גוונו והגדילו את השימוש באצות במטבחכם, הן יטיבו עם כל סלט או תבשיל ואפילו כיף לנשנש אותן סתם ככה.
- למשקיענים שבניכם, קלו לכמה דקות את השומשום בתנור ע"ג נייר אפייה (ללא שמן), זה יוסיף טקסטורה וטעם כייפים למנה זו.

כתיבת תגובה