מה צריך?
1 כוס אפונה צהובה יבשה
בצל קטן-בינוני
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
קורט כורכום אבקה
מעט שמן זית
איך מכינים?
1. בסיר מערבבים את האפונה ואת הבצל חתוך גס. מכסים במים עד כ-2 ס"מ מעל גובה האפונה.
2. מבשלים כשעה על אש בינונית עד אשר האפונה מפוררת לחלוטין וניתן לטחון אותה במגע אצבע.
אם אוזלים המים והאפונה לא הגיע לבשלות מוחלטת , יש להוסיף מים לסיר.
3. מסננים את האפונה והבצל ושומרים את מי הבישול בצד.
4. מערבלים במעבד מזון את האפונה והבצל ומעט ממי הבישול, יחד עם התבלינים- עד למרקם פירה כמו של תפו"א. אם התערובת סמיכה מדי , אפשר להוסיף עוד ממי הבישול.
5. מטבלים וטועמים לתיקון תיבול אם נחוץ.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
פירה אפונה דומה מאוד בטעמו ובמרקם שלו לפירה תפו"א אך ההבדל התזונתי הוא תהומי. תפוח אדמה מהווה פחמימה ריקה שלא תשביע אתכם לאורך זמן והיא גבוהה יותר בערך האנרגטי שלה.
אפונה היא קטניה- כאשר קטניות מהווה פחמימות מורכבות דלות בערך אנרגטי ועשירות בסיבים תזונתיים ועוד שלל ויטמינים וערכים תזונתיים אחרים.
נסו להימנע מפחמימות ריקות כגון תפו"א ותירס ולהחליף אותן בקטניות, ירקות ועלים ירוקים, הגוף שלכם לאט לאט לא יזדקק לפחמימות הריקות ויבקש את הפחמימות המורכבות במקום זאת.
דגשים חשובים
- במהלך הבישול יצוף מעין קצף לבן, ניתן להסיר אותו במידת האפשר אך גם אם נשאר ממנו זה בסדר.
- הפירה נשמר במקרר עד 5 ימים וניתן להקפיא אותו ישר אחרי הבישול והוא ישמר בהקפאה כ-3 שבועות.
ליהי
יצא טעים. לא היתה לי אפונה צהובה אז בישלתי יחדיו עדשים צהובות + מעט פולי פול.
noamAdmin
היי ליהי,
וואו!! כל הכבוד על התעוזה!
שמחה לשמוע שיצא טעים.
יצא צבע צהוב?
שלי
שלום
רציתי לדעת היכן ניתן לקנות אפונה צהובה?
noamAdmin
היי שלי,
תוכלי למצוא את האפונה הצהובה בכל רשתות בתי הטבע המובחרים,
בחנויות תבלינים
ובשווקים, לעיתים גם בחנויות הודיות ואתיופיות למיניהן אם יוצא לך להתקל בכאלה.
ימים של טבע,
סיון נועם שדה
אפרת
האם זו אותה קטניה כמו החומוס צאנה של ההודים ?
noamAdmin
היי אפרת,
אכן כן! תוכלי באמת למצוא את הקטנייה בחנויות הודיות גם,
והיום גם בבתי טבע מובחרים וחנויות תבלינים מובחרות.
ימים של טבע,
סיון נועם שדה