פסטה RAW

מה צריך?

סלק גדול
בטטה בינונית
זוקיני בינוני
4 כפות ממרח פסטו
מיץ מחצי לימון גדול
כף וחצי שמן זית
מלח הימלאיה (במידת בצורך)
גרעיני דלעת טבעיים (לקישוט)

אביזרים
מתקן לחיתוך פסטה ירקות או פומפיית מנדולינה

איך מכינים?

1.קלפו את כל הירקות וחיתכו אותם בפומפייה לחוטים דקים או פיסות דקיקות (כמו קרפצ'יו).
2.פזרו את כל חומרי התיבול מעל וערבבו, כדאי לערבב בידיים כדי לערבב באופן אחיד את כל הירקות מכל הכיוונים.
3.קשטו את המנה עם גרעיני דלעת טבעיים או כל גרעין/ אגוז אחר שתבחרו.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

פסטה מירקות היא אלטרנטיבה מצוינת לפסטה מדגנים או בכלל לכל מנה.

מעבר לוויטמינים והמינרלים שנשמרים במנה כשלא מבשלים את הירקות , המנה היא גם מנה משביעה אך עם זאת דלה ביותר בערך אנרגטי.

אם תסירו את הבטטה , תקבלו מנה שגם נטולת פחמימות.

המנה הזו מצוינת לתוכניות ניקוי רעלים אם מסירים את הגרעינים ואת המלח.

דגשים חשובים

  • שימו לב לצורת החיתוך הדקיקה למנה זו, חיתוך עבה מדי לירקות חיים לא יספוג מספיק את הטעמים מהרוטב ולכן יכול להרוס את המנה.
  • תוכלו להחליף את הירקות בירקות אחרים כמו: מלפפון, שומר, קולורבי ועוד. האפקט יהיה אותו האפקט מבחינת טעמים ואופי המנה.
facebook print

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>