בראוניז קקאו נא

מה צריך?

1 בטטה בינונית
12 תמרי מג'הול מגולענים
1/2 כוס קמח קוקוס
3/4 כוס קמח שקדים
3 כפות אבקת קקאו נא
2 כפות אבקת חרובים
קורט מלח הימלאיה ורוד
1 כוס אגוזי מלך כתושים גס
שמן קוקוס

איך מכינים?

1.קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות גסות. מבשלים בסיר עם מים עד להתרככות מוחלטת, ברמה שאפשר לפורר בקלות עם מזלג. לא להוריד מהאש לפני כן.
2.מכניסים לבלנדר את התמרים ואת הבטטה (שסוננה ממים והתקררה) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה ללא כל גושים וללא כל חתיכות תמרים לא מעובדות.
3.מערבבים את הבלילה שנתקבלה יחד עם כל החומרים היבשים וחצי מכמות האגוזים. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה של החומרים היבשים עם הבלילה.
4.יוצקים לתוך תבנית שמשחנו היטב בשמן קוקוס. מפזרים מעל את שארית אגוזי המלך ומהדקים אותם פנימה בעזרת הידיים.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות ל: 30 דקות. מוציאים מהתנור לאחר שקיסם נשלף נקי החוצה. ניתן גם להבחין שהעוגה יחסית מוצקה שמפרידים אותה מדפנות התבנית.
6.לפרוס לקוביות.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

מתכון זה הוא הגרסה הבריאה והטבעית ביותר לבראוניז שכולנו מכירים שכוללים ביצים וחלב. בראוניז אלה בעלי שלל יתרונות בריאותיים:
1.הם ללא סוכר (יש סוכר פרי), מתאים לסוכרתיים.
2.הם מלאי ערכים תזונתיים בכל אחד מהמרכיבים שבהם: הן בבטטה, בתמרים, בקוקוס ובשקדים.
3.הם בעלי ערך אנרגטי מועט ביותר.
4.עצם העובדה שהם ללא מוצרי חלב הופך אותם לקלים לקיבה ולא מכבידים על מערכת העיכול.

דגשים חשובים

  • חשוב לשים לב שאפיית הבראוניז היא  חלקית,כלומר: הבראוניז תמיד יישארו יחסית רכים ויתנו תחושה של חצי אפייה, חשוב לשמור על כך, אפייה מוגזמת תגרום לטעם שרוף ולכן שימרו על אפייה מינימלית ככל שניתן (לפי מבחן הקיסם).
  • במידה ותחליטו שאתם מעוניינים בטעם פחות מריר עבור בראוניז אלה, החליפו את כמות הקקאו באבקת החרובים שיש לה טעם שאינו מריר ויותר מתוק יחסית.
  • מומלץ לשמור את הבראוניז בהקפאה בלבד ולא בקירור. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש וחצי ולכן כדאי להכין כמות גדולה מראש. החיתוך לקוביות מאפשר לקחת קובייה או שתיים בכל פעם.
  • זהו מתכון מצוין להצטייד בו לטיולים משום שהוא אינו דורש קירור ויכול לשרוד תנאי מזג אויר יחסית קשים, כשתחזירו אותו להקפאה לאחר נסיעה , הוא יגיב מצוין וניתן יהיה לאכול אותו ללא כל פגיעה בטעם ובערך התזונתי. ילדים אוהבים לנשנש בראוניז כאלה בנסיעות.
facebook print
IMG_1753 (Copy)
IMG_1758 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. אורליה

    תודה עלהמתכון, נראה מעולה!! למה המלח? האם אפשר לותר עליו?

    • Sivan Noam Sade

      היי אורליה,
      אין על מה.
      אני מציעה להשאיר את המעט מלח שיש במתכון כי הוא נותן טוויסט מעניין לבראוניז,
      אפשר אפילו להסתפק בקורט מלח ממש מזערי.
      מעבר לזה, מלח הימלאיה הוא מלח בריא שעשיר בברזל, תוכלי לקרוא עוד אודותיו באתר.
      ימים של טבע,
      סיון נועם שדה

  2. פלג אורלי

    שלום רב,
    המתכון נראה טעים ובריא,

    אודך לעידכוני, מה זה אבקת קקאו נא?

    תודה אורלי

    • noamAdmin

      היי אורלי,
      מזונות נאים, הם למעשה מזונות המוגדרים חיים.
      כלומר טריים ו/או שלא עברו תהליך עיבוד כלשהו ו/או תהליך עיבוד מינימלי,
      או יותר נכון עד לטפרטורה של 35-38 מעלות.
      כל מוצר/ מזון היוצא מכלל זה, נחשב מעובד (לא נא) ומאבד המון מהאיכויות הבריאותיות שלו,
      ולכן עדיף לנו להמעיט בצריכתו.
      למשל, הקקאו הרגיל שקונים בסופרים, אינו חי/ נא.
      יש היום בחנויות טבע, מגוון יצרנים שמספקים קקאו נא וגם באופן פרטי או בקנייה דרך הרשת.
      מעבר כך, לקקאו הנא יש ארומה מיוחדת ואצילית יותר, ממש של קקאו אמיתי ואיכותי יותר.
      ממליצה מאוד לרכוש ולהתנסות!
      בברכת ימים של טבע,
      סיון נועם שדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>