דייסת דוחן מתוקה

מתכון למנה זוגית

מה צריך?

כוס דוחן מבושל
כוס חלב צמחי
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
כף גדושה סילאן טבעי
חופן דובדבנים

איך מכינים?

1.מערבבים בסיר את החלב , יחד עם הסילאן והקינמון.
2.ממתינים לרתיחה קלה ואז מוסיפים את הדוחן.
3.מערבבים היטב , כך שלא יווצרו גושים אלא רק דייסה המופרדת לגרגרים (אחד-אחד).
4.מורידים מהאש ומוזגים לקערה.
5.מוסיפים את הדובדבנים (או כל פרי אחר).

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

זוהי מנה מצוינת לארוחת בוקר, יש ילדים שיאהבו אותה – נסו זאת.
מעבר לזה , היא יכולה גם להוות מנה חמימה וטעימה ביום חורף קר.
לידיעתכם, דוחן הוא דגן לא פופולארי בימים אלה אך אם תכירו אותו לעומק –לא תבינו למה לא כולם משתמשים בו כל הזמן. מדובר בדגן מלא (פחמימה מורכבת) בעל אין ספור שימושים: בסיס לקציצות ופשטידות, תבשילים, דייסות מתוקות ומלוחות , תוספת נהדרת לסלט ובכל אחד משימושים אלה הוא יתפקד נהדר הן בטעמו והן בתכונותיו.
הגדילו את השימוש שלכם בדגנים ונסו דגנים חדשים מעין זה.

דגשים חשובים

  • שימו לב שלא להוסיף קינמון בכמות גדולה מדי , זה עלול להפוך את הדייסה למרירה.
  • ניתן להמתיק בעזרת תוספת סילאן והן לגוון בעזרת אגוזים וגרעינים ועוד תוספות מיוחדות כגון:  פירות יבשים ללא סוכר.
facebook print
IMG_3697 (Copy)
IMG_3696 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>