כוסמת כתומים

מה צריך?

כוס כוסמת קלויה (צבעה חום כהה, לא לבן בהיר)
פלפל צהוב
פלפל כתום
בטטה
גזר
דלורית / דלעת ערמונים

ענף טימין טרי
כפית אבקת מרק טבעית-ניתן להשתמש בחלק מהתבלינים
מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחרו גרוס
שמן קוקוס

איך מכינים?

1.חותכים את כל הירקות באופן גס. ירקות אורגניים ניתן לחתוך עם הקליפה (דלעת ערמונים/ דלורית), יש להוציא את הגרעינים.
2.קולים את הירקות בסיר עם כפית שמן קוקוס עד להזהבה.
3.מוסיפים את הכוסמת וקולים עוד מספר דקות נוספות.
4.מוסיפים את התבלינים והטימין ומערבבים היטב את כל חומרי הגלם.
5.מניחים את הסיר על אש בינונית ,ממלאים מים בסיר עד לקו חומרי הגלם, ומכסים היטב בעזרת נייר מגבת ומכסה תואם.
6. מבשלים ל20-30 דק', מומלץ לבדוק ולערבב מדי פעם עד אשר הכוסמת במצב נגיס (כמו פתיתים).
7.מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה לפני הגשה.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

מנה זו היא מנה בעלת ערך בריאותי גבוה ביותר, היא מכילה את כל הטוב שיש לטבע להציע:
הכוסמת, דגן עשיר בסיבים תזונתיים המסייע לפעולת העיכול ומשביע לאורך זמן , בשילוב עם יהרקות הכתומים הידועים ביתרון הוויטמין סי שבהם , יחד עם אשלגן וחומצה פולית , מורידים כולסטרול ומונעים מחלות.

דגשים חשובים

  • בישול דגנים תמיד מלווה במידות של יחסי מים וחומר גלם , כמה כוסות מים לכמה כוסות דגנים. אנחנו מציעים לכם להפסיק לשנן מתכונים מבית אמא ולנסות את השיטה שלנו לבישול כל סוגי הדגנים שתמיד מצליחה, בואו לבדוק אותנו…
  • תוכלו לגוון מנה זו בירקות שונים ותבלון משתנה: להוסיף כורכום ,כמון, ועוד סוגים של ירקות העונה.
facebook print
IMG_3652 (Copy)
IMG_3644 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>