ממרח סלק וג'ינג'ר

מה צריך?

2 כפות טחינה אמיתית
סלק בינוני מגורר בפומפייה קטנה וסחוט היטב
קוביית ג'ינג'ר מגורר
כף שמן זית
מיץ מרבע לימון
קורט סומק
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
קצח לקישוט
מים במידת הצורך

איך מכינים?

  1. מערבבים את כל החומרים היטב בעזרת כף לתערובת אחידה.
  2. התערובת אמורה להיות בצורת ממרח. כדאי לתמרן את כמויות הטחינה והמים עד למרקם הרצוי, שיהיה אחיד ככל האפשר.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

הסלק הוא ירק בעל שלל יתרונות למערכת החיסונית, הוא מסייע במניעת דלקות ואף מסייע להפחתה במשקל. מתכון זהו הוא ממרח פשוט שאפילו ילדים יאהבו. מעבר לזה, הוא מהווה ממרח מושלם לסנדוויץ' או כתיבול לדגנים מבושלים.

דגשים חשובים

  • הממרח ישמר במקרר עד כשבוע ימים ולא מומלץ להקפיא אותו.
  • הממרח מתייצב מעט אחרי שהייה של שעתיים במקרר.
  • ניתן לקשט בקצח ולהגיש כמתבל לירקות, קרקרים ואפילו לאכול עם כפית :)
facebook print
ממרח סלק וג'ינג'ר
ממרח סלק וג'ינג'ר

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>