סיר דגנים

מה צריך?

1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה/ שחורה
1/3 כוס אמרנט
חופן עלי סלרי
1 בצל לבן חתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך גס
1 גזר חתוך לטבעות
קורט שמיר מיובש
קורט פלפל לבן
קורט כורכום באבקה
מלח הימלאיה ורוד
שמן קוקוס

איך מכינים?

1.קולים את הירקות במעט שמן קוקוס בסיר רחב ידיים, עד להזהבה.
2.מוסיפים את הדגנים ומערבבים את כל החומרים. ממשיכים בקלייה מספר דקות נוספות.
3.מעבירים ללהבה קטנה-בינונית ומוסיפים לסיר מים בגובה שמכסה את תכולת הסיר. מכסים בנייר מגבת ומעליו מכסה תואם.
4.מבשלים בסיר מכוסה כ-40 דקות. מותר לפתוח ולטעום מדי פעם , לתקן תיבול או להוריד מהאש אם המרקם כבר נגיס. תוכלו להבחין כי הקינואה שהתבשלה שיחררה נבטוט קטנטן.
5.במידה ומוכן, מורידים מהאש ומשאירים להתקרר בסיר ללא מכסה.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

מנה זו היא אלטרנטיבה מעולה ,בריאה ומשביעה שיכולה בקלות להחליף את הדגנים הנפוצים כמו חיטה, אורז לבן ודומיהם.
הדגנים במנה זו הם כולם דגנים מלאים המהווים פחמימה מורכבת מלאה ועשירה בסיבים תזונתיים , כלומר: הם משביעים לאורך זמן ומתפרקים באופן חיוני בגוף- איטי ומבוקר ובנוסף – הם עשירים בויטמינים ומינרלים.

דגשים חשובים

מנה זו היא מנת בסיס מעולה להכין ממנה מנות שונות למהלך השבוע בסגנונות שונים- מזרחי , ים תיכוני, מנה קרה או חמה ואפילו כבסיס לקציצות. תוכלו ליישם זאת אם תסירו מהמנה את הירקות ותתבלו בתיבול עדין במיוחד, כך תוכלו לתבל כל צלחת באופן אחר וליהנות מ: מנה אחת בהמון ווריאציות שיספיקו ל: 4-5 ימים של אוכל מגוון.
למשל-
לתיבול ים תיכוני: תבלו בזעתר, גבינה צמחית , עגבניות שרי, וכוסברה טרייה.
ליצירת קציצות: ערבבו עם פשתן ומעט מים עם ירקות ועשבי תיבול והכניסו לתנור, אלה דגנים שנדבקים בקלות ויכולים להוות קציצה צמחית וטבעית מכל הטוב שיש בטבע. תוכלו לקבל רעיונות נוספים ממבחר מתכוני הקציצות שבאתר.

facebook print
IMG_3659 (Copy)
IMG_3645 (Copy)
IMG_3650 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>