מה צריך?
כוס עדשים שחורות
7 עגבניות שרי תמר
3 כפות גרעיני חמנייה טבעיים
צרור כוסברה טריה
4 שיני שום פרוסות דק
מיץ מלימון בינוני
שמן זית
קורט מלח הימלאיה ורוד
קורט פלפל שחור גרוס
מים
לקישוט: עלי בזיליקום שחור (לא חובה)
איך מכינים?
1.מבשלים את העדשים בסיר עם מים. לצורך מנה זו, חשוב לשמור על העדשים במרקם נגיס,
שלא יהיו מדי מבושלות , מה שעלול לתת להן מרקם עייף וחלקן עלולות להישבר. ולכן בשלו אותן עד שהן עדיין יחסית קשות ולא רכות מדי.
2.פורסים את העגבניות לחצאים , את הכוסברה קוצצים דק דק וכך גם את שיני השום יש לפרוס לפרוסות דקות.
3.מערבבים יחד את כל החומרים ומפזרים מעל גרעיני חמנייה טבעיים.
4.מתבלים בתיבול של לימון , מלח ,פלפל ושמן זית.
5.מקשטים בפרחי בזיליקום שחור (אפשר גם ירוק).
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
מנה זו מצוינת ליום קיץ חם בטעמה הלימוני וחומרים הגלם הרעננים שבה.
תוכלו לגוון ולהוסיף עוד סוגי עלים ירוקים לסלט כמו בזיליקום ופטרוזיליה-
עלים ירוקים וקטניות הם שילוב משביע ובריא ביותר.
כתיבת תגובה