מתכון ל: 14 עוגיות בגודל בינוני
מה צריך?
כוס וחצי פשתן אורגני
כוס מים
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/3 אגוזי מלך קצוצים
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס קשיו קצוץ
חופן קטן של חמוציות ללא סוכר
3 כפות גדושות סילאן טבעי
קורט מלח הימלאיה
נייר אפייה
שמן קוקוס
איך מכינים?
- 1.מערבבים עם כף את כל החומרים לתערובת אחידה.
2.ממתינים 15 דק' להתגבשות התערובת והפיכתה למעין ג'ל. הפשתן הוא הגורם המדביק של עוגיות אלה וזמן ההמתנה גורם לו לספוג את המים ולאגד את כל החומרים.
3.מכינים תבנית עם נייר אפייה משוח בשמן קוקוס. ועליו יוצקים כפיות של התערובת, בצורת עוגייה יחסית שטוחה בגודל בינוני. חשוב להקפיד על רווח של בערך 2 ס"מ בין עוגייה לעוגייה, יש לעוגיות נטייה להתרחב.
7.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות, למשך בערך 15-20 דקות (תלוי בתנור).
העוגיות אמורות להתייצב באפייה אך לא להיות קשות לחלוטין, הן עוד ימשיכו להתייצב לאחר קירור.
שימו לב- אפיית יתר תשרוף אותן מהצדדים ותוכלו להבחין בכך ולכן שימו לב לעוגיות אלה ולשלבים שבאפייה שלהן. בשלב האפייה –כמה דקות לפני שהעוגיות מוכנות הן יתפרדו באופן טבעי מנייר אפייה שנמשח היטב בשמן קוקוס ותבחינו במעין זיגוג קראסטי שנוצר בתחתית. זה הסילאן שהזדגג.
מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?
פשתן מכיל חומצות שומן החשובות לגופנו וכן הוא רווי סיבים תזונתיים. עוגיות אלה מהוות תחליף בריא במיוחד לחטיפים המכילים חיטה וחטיפי בריאות עתירי סוכר. העוגיות מתאימות מאוד לצליאקים ולנמנעים מפחמימות ואפילו לחלק מהסוכרתיים (תלוי באיזו דרגת סוכרת).
העוגיות מעולות לנסיעות וכן ניתן לשמור אותן במשרד או כמנת ביניים במהלך היום, הן מתוקות ,מספקות בטעמן וממש כיף לאכול אותן.
דגשים חשובים
- מומלץ לאחסן את העוגיות במקפיא בצנצנת או קופסא סגורה היטב. העוגיות מופשרות לחלוטין תוך מספר דקות. במקפיא נשמרות כחודש. לא מומלץ לשמור במקרר או מחוץ לו.
- פשתן , מים וסילאן הם מתכון בסיס- תוכלו לגוון באגוזים/ זרעים ופירות יבשים ככל העולה על רוחכם ולפי חומרי הגלם שיש לכם בבית. חשוב רק להקפיד על יחסי המים והפשתן וכמויות האגוזים.
יוליה
הכנתי עכשיו ויצא מעולה.. מומלץ כנשנוש!
Sivan Noam Sade
מצוין!
שמחה לשמוע שהמתכון הצליח!
עדיף לשמור בהקפאה בימים חמים כמו אלה:)
ימים של טבע,
סיון נועם שדה
מרגלית
האם יש ערך לפישתן בשלמותו שאיננו טחון? האם הוא מיתעכל בצורתו הזו או שרק מופרש בשלמותו החוצה כפסולת?
noamAdmin
היי מרגלית,
אכן, את צודקת. על מנת לקבל את כל היתרונות הבריאותיים וערכיו התזונתיים הרבים של הפשתן עדיף לטחון אותו, אך במקרה הזה, היות והעוגיות עשויות רק פשתן-
גם אכילה ולעיסה של הגרגרים השלמים תותיר את מרבית הערכים התזונתיים בגופנו.
באופן כללי, זהו קינוח בריא שגם אם תהני ממרבית אחוזי הערך התזונתי של הפשתן ולא מכולם- הוא עדיין נשנוש ללא גלוטן, בריא ומשביע!
בתאבון!