עוגיות שקדים וקוקוס

מה צריך?

2/3 כוס שומשום גולמי אורגני
1/3 כוס מים
1/3 כוס סילאן
1 כוס קמח שקדים
1/2 קמח קוקוס
שמן קוקוס

אביזרים
מעבד מזון
נייר אפייה

איך מכינים?

1.מערבלים במעבד מזון את השומשום והמים עד לתערובת הדומה לטחינה יחסית דלילה.
2.שופכים לקערה את הבלילה שהתקבלה ומערבבים עם הקמחים והסילאן, מערבבים לתערובת אחידה שניתן לכדרר. התערובת שתתקבל היא בצקית וקשיחה בצבע חום בהיר.
3.משמנים נייר אפייה בשמן קוקוס ומכדררים לעוגיות בגודל כפית.
4.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות ל-15 דקות או עד להזהבה והקשחה.
שימו לב, ברגע שניתן להפוך את העוגיות ולהבחין שהן נצרבו מלמטה , זה הזמן להוציאן מהתנור. העוגיות נשארות רכות גם לאחר התקררות , יש להן מרקם שדומה מעט למרציפן.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

עוגיות אלה הן עוגיות בריאות במיוחד שכל בני הבית יכולים לאכול מהם ולהנות, אך חשוב לציין כי תזונה טבעית היא שונה בטעמה וההרכב התזונתי שלה מבחינת חומרי גלם, בייחוד בהשוואה למזון מעובד ולכן יש לציין שלעיתים מנות מסוימות הן טעם נרכש במובן מסוים, עוגיות אלה הן דוגמה לעובדה זו. במידה והטעם לא חביב על אחדים מכם, תמיד תוכלו להוסיף עוגייה קטנה או חצי ממנה לשייק של הבוקר או לפורר בתוך סלט או דייסה ולקבל תוספת בריאה ומתוקה.

בתזונה הטבעית , יש שימוש לכל המזונות שלנו ואנחנו לא זורקים אף מנה לזבל.

דגשים חשובים

  • יש לשמור את העוגיות בהקפאה ולהוציא מספר דקות לפני ההגשה.
  • העוגיות נשמרות לשבועיים בתנאי הקפאה.
facebook print
IMG_3724 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>