"פסטו" בלי בזיליקום

מה צריך?

1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
4 עלי קייל קטנים(כולל הענף)
1 בצל ירוק
קוביית ג'ינג'ר טרי
3 שיני שום
1/4 כוס קשיו
4 אגוזי מלך (ניתן להחליף בגרעיני דלעת וגרעיני חמניה)
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס
מים במידת הצורך

איך מכינים?

1.מערבבים במעבד מזון את האגוזים, התבלינים וחצי מכמות הירוקים לתערובת אחידה וחלקה.
2.אם התערובת סמיכה מדי –מוסיפים ממש מעט מים.
3.לאחר קבלת תערובת בטקסטורה יחסית ממרחית, מוסיפים את שאר העלים הירוקים ומערבלים בעדינות ומעט זמן כדי להשאיר את שאר העלים הירוקים דיי קצוצים ולא טחונים מדי.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

ממרח זה עשיר בסיבים תזונתיים והוא מסייע לחילוף חומרים ולניקוי רעלים מהגוף. אם מסירים את המלח והאגוזים ניתן לשלבו בקלות בתוכניות של 21 ימים לניקוי רעלים והוא עונה על הדרישות לתוכנית זו.
זהו ממרח עשיר בטעמו והוא תחליף מצוין לממרח מצונצן שתיקנו בסופר משום שהוא נטול חומרים משמרים , מלח שולחן או שמנים לא בריאים או כל חומר התפחה לא טבעי שהוא.

דגשים חשובים

  • שימו לב, מעבד מזון חזק יהפוך את הממרח לאחיד מדי, בלי "שאריות" גולמיות של עלים ירוקים קצוצים, כמו שכיף לאכול בפסטו. אם אתם מעוניינים בממרח חלק לחלוטין, אתם יכולים להוסיף מראש את כל העלים הירוקים.
  • הממרח הזה הוא תערובת בסיס מצוינת ל: שייקים של פירות וירקות בימים שאין לכם עלים ירוקים טריים בבית. לכן תוכלו להכין אותו בכמות גדולה ולאחסן אותו בקרחוניות בפריזר לימים בהם חסר לכם תיבול או עלים לשייק- כך פשוט תוכלו תמיד לזרוק לשייק/ סיר כמה קוביות של פסטו קפוא שיפשיר תוך כמה דקות.
  • זהו תיבול נהדר לאטריות מוקפצות, פסטות מירקות חיים  ואפילו כממרח בסנדוויץ' אם תפשירו אותו היטב לפני המריחה.
facebook print

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>