פרפה שוקולד

מה צריך?

1 אבוקדו גדול ובשל
2 כפיות שמן קוקוס קר
2 תמרים מג'הול (עדיף להשרותם 10 דק' במים לפני כן)
1/4 כוס אבקת קקאו נא
1/4 כוס אבקת חרובים
1/2 כוס חלב צמחי

איך מכינים?

1. מערבבים בבלנדר את כל המצרכים מלבד החלב הצמחי. מערבלים עד לקבלת עיסה משחתית ביותר שצבעה אחיד (צבע שוקולד כהה) והטקסטורה שלה אחידה גם היא.
2. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלב הצמחי ומערבלים, יש להוסיף עד לקבלת מרקם קציפתי כמו מוס יחסית קשיח. בהתאם לגודל האבוקדו , יש סיכוי שכמות החלב בה תשתמשו תרד או תעלה מ1/2 כוס.
3. טעמו ותחושו את הפרפה ותקנו את הפרפה בהתאם לטעמכם. אם ע"י הוספת תמרים להמתקה או הוספת קקאו לטעם יותר מריר , או שמן קוקוס / אבוקדו להקשחת הבלילה.
4. קשטו והוסיפו תוספות משתנות שיעשירו את הפרפה כגון : פירות אקזוטיים, פירות יבשים ושבבי קוקוס ואפילו אגוזים ושקדים, אין גבול לשפע.
5. יש להכניס את הפרפה להתייצבות סופית במקרר במשך 2-3 שעות.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

שימו לב שאבוקדו הוא בסיס נהדר לקינוחים. בשילוב עם שמן קוקוס, הוא מחליף התגבשות של ביצים , קטיפתיות של שמנות וטעמים עשירים של חמאה. אבוקדו הוא שומן בריא מהצומח ויש לו שלל יתרונות תזונתיים ולכן הפרפה הוא אלטרנטיבה בריאה יותר ממוסים חלביים אחרים, עתירי שומן רווי.
תוכלו להשתמש בפרפה זה כבסיס לקינוחים אחרים בעוגות או אפילו כתוספת לקינוח מסוג אחר כמו: סלט פירות או מאפה.

דגשים חשובים

ניתן לשמור את הפרפה בהקפאה עד 10-12 ימים, כאשר הוא מנוילן ומכוסה. טעמו ישמר כאשר תורידו אותו למקרר או תוציאי אותו מהמקפיא כ40 דקות לפני ההגשה.
מומלץ שלא להקפיא בתוספת הפירות, זה יהרוס את טעמם.
במקרר הפרפה ישמר עד לשבוע ימים.

facebook print
IMG_1740
IMG_1734 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>