צ'יפס ירקות

מה צריך?

חופן קשיו אורגני
בטטה גדולה
קולורבי גדול
סלק גדול או מספר סלקים קטנים (קשים)
שמן קוקוס
ענפי טימין
פלפל שחור גרוס
מלח הימלאיה ורוד גבישי
סומק

איך מכינים?

1.מושחים נייר אפייה בשמן קוקוס ע"ג תבנית לתנור.
2. חותכים את הירקות לפרוסות דקות (אפשר להשתמש בפומפייה דקה) ועליהם מפזרים את התבלינים והקשיו באופן שווה.
3.מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דקות (תלוי בעוצמת התנור).
4.מניחים להיצרבות, מכל הצדדים ומוציאים שעדיין מעט נא.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

תפוח אדמה הוא הירק שלרוב נמצא בירקות בתנור או כצ'יפס אך חשוב שנדע שזהו ירק אשר מהווה פחמימה והיא יחסית חסרה בערכים תזונתיים והערך האנרגטי שלה יחסית גבוה.
ולכן כדאי שננסה להעשיר את התפריט שלנו בירקות חלופיים שעשירים בויטמינים ומינרלים כמו: סלק שמסייע להפחתה במשקל והן למניעת דלקות.

דגשים חשובים

אנו ממליצים שלא לוותר על תוספת הקשיו למנה זו הן בשל טעמה הייחודי והן בשל חשיבותם של צריכת שמנים בריאים מהצומח בתפריט היומי בתזונה טבעית.
קשיו אומנם עשיר באחוזי השומן שבו ,אך הוא מהווה שומן צמחי שמסייע להורדת כולסטרול והן לחיזוק הלב.

לאלו מכן שנמנעים מפחמימות, תוכלו להסיר את הבטטה ממנה זו ולהגדיל את כמות שאר הירקות.

facebook print
IMG_3691 (Copy)
IMG_3681 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>