קציצות ירק וקישואים

מתכון ל- 9 קציצות בינוניות

מה צריך?

לבלילה:
כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים
צרור עלים ירוקים קצוצים דק
בצל בינוני חתוך גס
1 קישוא גדול מגורר

לתיבול:
מגוררים בפומפיה קטנה:
קוביית ג'ינג'ר
1/2 כפית שורש כורכום
3 שיני שום טריות
קורט כמון
קורט מלח הודי שחור / הימלאיה ורוד
קורט חוויאג'

את התבלינים הבאים ניתן להחליף בכפית אבקת מרק טבעית (לא חובה):
1/2 כפית שמיר או פטרוזיליה מיובשים
קורט פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים?

1. קולים במחבת עם שמן קוקוס את העלים יחד עם הקישוא והבצל.
2. מערבבים בערך חצי מכמות קמח החומוס יחד עם התיבול ושאר הרכיבים -חוץ מהמים, ולשים עם הידיים.
3. לאחר קבלת תערובת יחסית אחידה, מוסיפים מים וקמח בהדרגה עד קבלת תערובת קלה לכדרור.

ככל שתוסיפו יותר מים לבלילה כך התערובת תהפוך יותר מימית ,

ככל שתוסיפו יותר קמח חומוס כך התערובת תהיה יותר דביקה ומוצקה.
הוסיפו מים עד שתגיעו למצב שבו תתאפשר יצירת קציצות יחסית יציבות בקלות.
4. טעמו ותקנו תיבול, התערובת אמורה להיות עשירה בטעמים ומעט מלוחה מהרצוי. לאחר תיקון תיבול, הכינו את כל הקציצות.
5. הניחו על גבי נייר אפייה מרוח בשמן קוקוס, הקפידו על מרחק של 2-3 ס"מ בין קציצה לקציצה, יש להן נטייה להתרחב באפייה.
6. חממו בתנור בטמפ' של 150-180 מעלות למשך 25-30 דקות.
7. הפכו את הקציצות מדי פעם והפרידו אותם מנייר האפייה.
כשהקציצות יחסית קשיחות מבחוץ אך עדיין יחסית רכות, ניתן להוציא אותן.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

  • קמח חומוס מהווה חלבון מלא (זוהי מנת חלבון מלאה לארוחה) והוא פשוט לתפעול כשמכירים את תכונותיו ואת טעמו הייחודי. ע"י תבלון נכון תוכלו להכין אתו פריטטות , לביבות ואפילו קרקרים.
  • תוכלו לחסוך בזמן ולהכין תערובת קמח חומוס מתובלנת ופשוט להוסיף לה ירקות – כך תוכלו לקבל מגש קציצות במינימום זמן וללא צורך לתקן תיבול בכל פעם.

דגשים חשובים

  • קמח חומוס הוא קמח ללא טעויות, הוא תמיד יתגבש ויתמצק לאחר אפייה, גם אם הבלילה נראית לכם יחסית מיימית ולא לגמרי מוצקה. הוא קמח קל לתפעול וניתן לאפות ממנו קציצות ואז להכניסן לרוטב והן יגיבו כאילו טיגנתם אותם.
  • חשוב להמתין להתקררות מוחלטת לאחר הוצאת קציצות מהתנור. כשהקציצות חמות הן עדיין דיי שבירות במידה מסוימת והדבר שונה מצורתן הקרירה, שתורם להתמצקותן.
  • חשוב להקפיד על נושא האפייה: אפייה ללא נייר אפייה בוודאות תגרום להדבקות לתבנית.
    אל תוותרו על פרטים חשובים אלה.
  • הרגישו חופשי לשחק עם כמויות התבלינים לפי טעמכם, יותר שום או ג'ינג'ר או שמיר מיובש- לפי טעמכם. הזהירו מהחויאג' והכורכום- כמות מוגזמת מדי מהם תהפוך את הקציצות למרירות ולא טעימות.גם עם הקישוא כדאי שלא לחרוג מהכמות, היות והוא מיימי והוא עלול לפגוע בהדבקת הקמח חומוס.
facebook print
IMG_3486 (Copy)
IMG_3483 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. ליאור

    רעיון התערובת קמח חומוס מתובלנת מראש קוסם לי מאוד!
    חשבתי לעשות אחת כזאת לחביתה- מוכנה מראש עם כל המרכיבים הנדרשים.
    אשמח לקבל הוראות לתערובת קמח חומוס לקציצות…

    • Sivan Noam Sade

      היי ליאור,
      נהדר לשמוע זאת!
      זה אכן רעיון שחוסך זמן ואנרגיות לימים שאין לנו כוח להתעסק עם המון תבלינים ולתקן תיבול.
      אפשר להכין תערובת שכזו בכל מיני סגנונות:
      במתכון שלנו לאבקות תבלון באתר (ניתן לחפש אותו בשורת חיפוש תחת שם זה)
      אפשר יהיה למצוא שלל שילובים בטעמים שונים שיתאימו לקציצת ירק ואפילו לחביתת ירק אישית על גבי מחבת,
      מומלץ בחום לנסות זאת! עובד נפלא.
      ימים של טבע, נועם השדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>