קציצת עדשים כתומות

מתכון ל: 4-5 המבורגרים בגודל בינוני

מה צריך?

כוס עדשים כתומות חצויות
8 כפות פשתן
חופן עלים ירוקים למיניהם
קישוא מגורר קטן סחוט מנוזלים
פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות קטנות
בצל קטן
כף אבקת מרק טבעית (אפשר לשים חלק מהתבלינים)
קורט זרעי כוסברה טחונים
קורט שום גבישי
קורט מלח הודי שחור
שמן קוקוס
רינג מתכת

איך מכינים?

שלב ראשון : הכנת "הבסיס המדביק", מורכב שני חומרי גלם:
1. השריית הפשתן : ערבבו את הפשתן בקערה עם כ-3 כפות מים. הכירו את הפשתן ותגובותיו: לאחר כ10-15 דק' הפשתן יספוג את הנוזלים, יש לערבב מדי פעם. ויהפוך למעין ג'ל דביק במיוחד, תחושו אותו בין האצבעות ובייחוד לאחר שתשטפו ידיים. יש להמתין למצב בו ישנו רק ג'ל ואין בכלל נוזלי מים.
2. בישול עדשים: מבשלים במים את העדשים (כמו פסטה) עד להתפוררות מוחלטת. מסננים, סוחטים ביד מנוזלים ומחכים להתקררות מוחלטת.
שלב שני: הכנת התערובת:
3. קולים את הפלפל, בצל והעלים הירוקים עם שמן קוקוס עד להתרככות חלקית. מערבבים את העדשים עם הירקות, הקישוא , התבלינים ו3/4 מכמות ג'ל הפשתן לתערובת אחידה.
מערבבים עם הידיים, במידה והתערובת לא דביקה מספיק – הוסיפו לה עוד מהפשתן שנותר.

שלב שלישי: הכנת הקציצות ואפייה
4. משמנים נייר אפייה ואת הרינג ממנו נעצב את הקציצות. מניחים את הרינג ויוצקים מספר כפות מהבלילה פנימה, מהדקים פנימה היטב עם גב הכף ומסירים את הרינג בעדינות.
5. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 60-80 דקות.
6. חשוב מאוד להפוך את הקציצות ולבקר אותן בתוך התנור מדי פעם (אל חשש בפתיחת דלת התנור, לא יקרה כל נזק), יש להפוך את הקציצות במידה והן משחירות או נדבקות לתבנית. ולחכות להתמצקות מוחלטת שלהן.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

עדשים כתומות חצויות הן קטניות מופלאות בערכן התזונתי ומעבר לכך : הן " חומר הדבקה" מצוין לכל מיני סוגי פשטידות וקציצות, תוכלו לשלב אותן במצבן המבושל והסחוט עם 2-3 כפות טחינה, או כמו במתכון זה- יחד גם ג'ל פשתן ולקבל פשטידה או קציצה משביעה ויציבה. נסו זאת עם כל שילוב ירקות העולה על רוחכם.

דגשים חשובים

  • חשוב להמתין להתקררות מוחלטת לאחר הוצאת קציצות מהתנור. כשהקציצות חמות הן עדיין דיי שבירות במידה מסוימת והדבר שונה מצורתן הקרירה, שגורם להתמצקותן.
  • חשוב להקפיד על נושא האפייה: אפייה ללא נייר אפייה בוודאות תגרום להדבקות לתבנית ועדיפות רבה לשימוש בתבניות מסיליקון שתורמות להתגבשות הקציצות / פשטידות או פשטידה. אל תוותרו על פרטים חשובים אלה.
facebook print
IMG_1497 (Copy)
IMG_1492 (Copy)
IMG_1485 (Copy)

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. ליהי

    לא היו לי את הירקות במתכון אז במקומם שמתי בטטה, גזר ובצל. התערובת החזיקה יפה והיה קל לעצב אותה, אבל הקציצה יצאה מהתנור מאוד יבשה. הטמפ' והזמן המוצעים פה היו ממש יותר מדי. שלי התייבשה והתקשתה מדי אחרי 50 דק' בטמפ' 190.

    • noamAdmin

      היי ליהי,
      כל תנור מגיב קצת אחרת,
      יש תנורי אפייה חזקים יותר או פחות:*)
      יפה ששמת לב והוצאת יחסית בזמן, להבא , אם התנור שלך עוצמתי –
      תוכלי כבר לדעת לבד מתי להוציא את הקציצות מהתנור, בהתאם ליחסית ההתקשות שלהן במצב קר.
      בתאבון.
      סיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>