קרקר חומוס מתובל

מה צריך?

2 כוסות קמח חומוס
1 ו-3/4 כוסות מים
3 כפות שמן זית
כפית מחוקה כמון
כף פשתן
קורט סומק
קורט טימין
כפית פטרוזיליה מיובשת
חופן אגוזי מלך קצוצים
קורט מלח הימלאיה
קורט פלפל שחור גרוס

לקישוט: ניתן לפזר: קצח, פשתן וכמון

אביזרים
תבנית שטוחה לתנור/טוסטר אובן
נייר אפייה
שמן קוקוס
כף

איך מכינים?

1.מערבבים את כל החומרים בקערה עם כף לתערובת אחידה. מקפידים לערבב היטב שלא יישארו גושים והתערובת תהיה חלקה לגמרי, ככל שניתן. הבלילה שתתקבל תהא יחסית דלילה.
2.מכניסים למקרר לשעה וחצי.
3.מכינים תבנית עם נייר אפייה משוח היטב בשמן קוקוס.
4.מוציאים את הבלילה מהמקרר ושופכים לתבנית. משטחים את הבלילה לגובה קרקרים יחסית אחיד. מקשטים קלות במעט קצח, פשתן וכמון.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
6.לאחר כ-10 דקות פותחים את התנור ומבחינים שפני הקרקר כבר יחסית התגבשו, ניתן לחתוך אותם בעדינות למלבנים של קרקר.
7. כ-15 דקות אחרי, ניתן להבחין שהקרקר כבר התחיל להתגבש גם מהחלק התחתון והדפנות.
8.לאחר שהקרקר מתקשה וניתן להזיז אותו מהנייר אפייה והוא זהוב ונוקשה, ניתן להוציאו מהתנור.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

חומוס הוא קטניה משביעה עם אין ספור פונקציות לשימוש: קציצות, עוגות, קרקרים ועוד. קרקר זה יכול להיות תחליף מצוין לקרקר מחיטה והוא ללא סוכר, כך שהוא מתאים לסוכרתיים ולצליאקים. זהו נשנוש מעולה וניתן גם לקחת אותו לעבודה ולאכול אותו עם ממרחים או בשילוב עם ירקות.

דגשים חשובים

  • הקרקר במתכון זה הינו מתובל למדי. ניתן להפחית בתבלינים למי שאין בעיה עם טעם דומיננטי של חומוס (התבלינים מטשטשים את טעם החומוס).
  • יש לשמור את הקרקרים במקרר , והם ישמרו במקרר עד כ-5 ימים אבל בוודאות שהם יאכלו הרבה לפני זה.
facebook print

מתכונים נוספים

אז מה אתם אומרים?

  1. קרין

    אחרי 10 דקות מוציאים מהתנור?
    או ממשיכים לאפות עוד 15 ד

    • noamAdmin

      היי קרין,
      באופן כללי-כל תנור מגיב אחרת מבחינת זמן אפייה. אך פעולת האפייה מחולקת לשני סעיפים משום שראשית אופים את הבלילה עד התגבשות יחסית (10 דקות)-
      חותכים לריבועים יפים ואז ממשיכים זמן אפייה נוסף וסופי עד להוצאה מהתנור (15 דקות נוספים).
      אפשר פשוט לוותר על השלב הראשון ולא לחתוך את הקרקרים בתנור, אלא להוציא אותם שהם כבר קשים החוצה ולחתוך אותם בעזרת סכין חדה (יש סיכוי שהחיתוך יהיה טיפה מפורק).
      את תדעי לזהות מתי להוציא מהתנור, שתבחיני כי הבלילה התקשתה אבל עדיין רכה ולא שחומה מדי, והכי חשוב- תראי שהיא כבר לבד מעצמה נפרדה מנייר האפייה.
      לא לשכוח לשמן את הנייר!
      בהצלחה! נשמח לשמוע איך יצא.

  2. סנדרה

    היי אחלה מתכון
    עם מה אפשר לאכול את זה ? יש המלצה לאיזה ממרח טבעוני ובריא?

    • noamAdmin

      היי סנדרה,
      תוכלי לנסות כל ממרח שלנו באתר, תחת קטגוריית: ממרחים באתר.
      כל המתכונים באתר טבעונים ובריאים!
      בהצלחה,
      נ.ב.- ממרח סלק וג'ינג'ר הוא האהוב עלינו
      ימים של טבע
      נועם השדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>