רולדת תמרים של סבתא

מה צריך?

12 תמרים מג'הול בטמפ' החדר
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס אגוזי מלך
3 כפות גדושות שומשום

אביזרים
ניילון נצמד
מכתש ועלי
קרש חיתוך
סכין חדה
מערוך משוח בשמן קוקוס

איך מכינים?

1.מפרידים את התמרים מהגלעין ולשים עם הידיים את כל התמרים לתערובת אחידה (יחד עם הקליפה).
2.מכניסים את כל הגרעינים והשומשום לתנור למספר דקות עד להזהבה. להיזהר שלא ישחימו יתר על המידה.
3.טוחנים במכתש ועלי את כל האגוזים והזרעים ושומרים חלק בצד.
4.מניילנים קשר חיתוך לכל אורכו עם ניילון נצמד. משטיחים את התמרים עם מערוך ומפזרים בפנים את האגוזים והשומשום. מגלגלים את התמרים מעל כמו רולדה ומגלגלים לצורת נקניק אחד ארוך.
5.אם הנקניק ארוך מדי , חותכים לשני חצאים. מכניסים למקפיא ל20 דקות.
6.מוציאים ומגלגלים מבחוץ את האגוזים והשומשום שנותרו.מניילנים ,מהדקים ומחזירים למקפיא.

מה למדנו? איזה תחליף זה מהווה?

תמר הוא סוכר מהטבע. הוא מספק אותנו בטעמו ושמוסיפים לו שומן מהצומח (אגוזים) הוא מלא בבריאות חיונית עבור גופנו. מתכון זה מהווה חטיף מושלם ובריא יותר מכל חטיף בריאות שתרכשו והוא אינו מעובד וקשור לטבע בקשר בלתי אמצעי. זהו מתכון פשוט שנשמר לאורך זמן ותוכלו לשאת אתכם לדרך, לעבודה ואפילו להכין אותו בצורת כדורים קטנים ולתת לילדיכם לארוחת עשר במקום חטיף.
הכי כיף להכין את המתכון עם הילדים ולצפות בקקאו או שבבי שקדים.

דגשים חשובים

 

  • רולדת התמרים תשמר באופן המיטבי בפריזר בקופסא סגורה. תוכלו לחתוך מראש ליחידות ולקחת אחד בכל פעם, בהבטחה שנדיר שתזדקקו ליותר מכך.
    הרולדה תשמר במקפיא עד חודש וחצי. מומלץ לצרוך באופן מיידי ולא להשאיר מחוץ למקפיא יותר מדי זמן.
  • חשוב לשים לב לתהליך ההשחמה של האגוזים והשומשום- יש להם נטייה להישרף מאוד מאוד מהר ולכן אל תנטשו אותם לבד ואל תישכחו אותם בתנור כי הם ישרפו מהר מאוד וזה יפגום בטעמם.
facebook print
IMG_1804 (Copy)
IMG_1802 (Copy)

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>